Dr Josipa Krajninger Parčetić

Biografija

Završila je srednju Medicinsku školu u Subotici. Od avgusta 2008. do februara 2009. godine Doktor medicine pri Službi opšte medicine. Od februara 2009. – decembra 2014. Doktor Medicine u Službi za zdravstvenu zaštitu žena i dece Subotica, Odeljenje za odojče i predškolsku decu, Doma zdravlja Subotica.

Od januar 2015. godine do maja 2019. Specijalistički staž dodeljen od strane Doma zdravlja Subotica, obavljen pri Medicinskom Fakultetu u Novom Sadu, Institut za zdravstvenu zaštitu dece i omladine, Vojvodine. Od Maja 2019. godine Pedijatar u Službi za zdravstvenu zaštitu žena i dece Subotica, Odeljenje za odojče i predškolsku decu, Doma zdravlja Subotica. Avgusta 2020. godine završen ultrazvučni kurs iz Razvojnih poremećaja kukova kod odojčadi, u Beogradu, od tada uredno sprovodi ultrazvučne preglede kukova pri Službi za zdrvstvenu zaštitu žena i dece, Subotica.

Oktobra 2020. godine završen ultrazvučni kurs Abdomena i urotrakta u Beogradu. Oktobra 2021. godne Završen ultrazvučni kurs Štitne žlezde, paraštitastih žlezda i mekih tkiva vrata, od tada se primenjuju u praksi sva tri završena kursa ultrasonografije u matičnoj Službi. Tečno govori engleski, španski, poznaje mađarski – početni nivo