Šta je hiropraksija?

Hiropraksija se zasniva na specifičnim zahvatima koje sprovodi hiropraktičar dr Aleksandar Delić, kako bi pokrenuo i mobilisao meka tkiva i zglobove, a radi umanjenja bola, povećanja opsega pokreta zgloba, eliminasanja otoka, upale i ukočenosti. Tenhike se zasnivaju na mobilizaciji i manipulaciji čime se uzrokuje opuštanje i povećanje tkivne ekstenzibilnosti. Zbog ovoga hiropraksija  predstavlja jedan od načina lečenja akutnog ili dugotrajnog bola kičmenog stuba i jedna je od karika koja može da učini ovo lečenje delotvornijim.

Kakav je terapijski efekat hiropraksije?

Terapijski efekat se postiže na dva načina: fiziološki i biomehanički. Fiziološki efekat uključuje umanjenje bola preko pain gate teorije i stimulacije descedentnog inhibitornog trakta. Indirektno bol se umanjuje i smanjenjem mišićnog spazma koje redukuje napetost periartikularnih struktura, smanjenjem intraartikularnog pritiska i redukcijom nociceptivne aktivnosti. Biomehanički efekat manelne terapije uključuje promenu ekstenzibilnosti tkiva i dinamike kretanja limfe što ubrzava proces izlečenja i remodeliranja tkiva.

Tehnike hiropraksije se primenjuju na zglobove, mišiće ili nerve i njihova svrha je umanjenje bola, povećanje pokretljivosti zgloba, nerva, povećanje dužine mišića i uspostavljanje normalne funkcije.

Lekari

Lekari su neizostavni saveznici u donošenju odluka o Vašem zdravlju. U Poliklinici Badawi Vas na hiropraksiji čeka ordinirajući neurolog dr Aleksandar Delić koji će nakon specijalističkog pregleda doneti odluku da li da primeni metode hiropraksije.

Cena

Znamo da je cena veoma bitna informacija. Nudimo Vam optimalan odnos cene i kvaliteta svih naših usluga Pogledajte kompletan cenovnik svih naših usluga, ili ga preuzmite u PDF formatu.

Zakazivanje termina

Za više informacija i zakazivanje termina pozovite nas na 024 553 774, kontaktirajte na Viber ili WhatsApp, ili popunite kontakt formu, kako bismo našli prvi slobodan termin za Vaš pregled.
Poliklinika

Poliklinika

Stručni tim Poliklinike Badawi Vam nudi prvoklasnu medicinsku negu i poseban pristup svakom pacijentu.
Holistika

Holistika

Holistička ordinacija  Poliklinike Badawi pristupa lečenju čoveka u celini, dovodeći u balans njegovo telo, um i duh.
Stomatologija

Stomatologija

Spoj vrhunske medicine, tehnologije i umetnosti. Cilj Stomatološke ordinacije je da svaki Vaš dan bude nasmejan.