Ambrozija

Ambrozija je biljka koja je došla u Evropu iz Severne Amerike. Cveta krajem  jula. Njen polen lebdi u vazduhu sve do kraja oktobra, a vetar ga nosi stotinama kilometara.

Poznata je po izazivanju alergije kod velike populacije ljudi. Kod zdravih osoba, imuni sistem nas čuva od bakterija i virusa. Kod osoba sa alergijom, imuni sistem prepoznaje polen kao napast i stvara hemijske supstance da se bore sa polenom, iako je on bezopasan. Ta borba se pretvara u tipičnu sliku alergije: curenje nosa, suzenje očiju, svrab nosa, očiju, ušiju, kijanje, kašalj.

Alergija na ambroziju se često pojavljuje kod ljudi koji su alergični i na neki drugi polen, na grinje, prašinu, plesan…

Kako se postavlja dijagnoza?

Sa simptomima kao što su curenje nosa, kijanje, svrab očiju, grebanje u grlu i slično, se trebate javiti lekaru. Posle pregleda, lekar može da ustanovi da li se radi o alergiji ili možda o nekoj infekciji. Ako se radi o alergiji, sledeći korak je ALERGOTEST. Kako biste tačno znali na šta ste alergični, morate uraditi alergotest, koji će dati precizne odgovore.

Postoji više načina alergotestiranja

Najpoznatiji je kožni test ili prick test. Napravi se mala ubodna rana, i na nju se nanese kap alergena. Ovo testiranje se radi na 14 alergena. Za 20 minuta se očita rezultat tj. odgovor tela na alergen.

Mnogo savremeniji alergotest koji se koristi u svetu i kod nas u Poliklinici Badawi je VEGA alergotest. Bez uboda, bez krvi, bez bola i svraba daje odgovor na 370 alergena.

Ovim putem možete dobiti brzo i bezbolno najtačniju dijagnozu – da li ste alergični i na šta ste alergični.

Lečenje

I šta sad? Znate da ste alergični na ambroziju. Kad se jednom pojavi, alergija ne nestaje. Imate 3 izbora:

  1. Pobeći iz sredine u kojoj raste ambrozija. Dakle iz Evrope, Južne Amerike.
  2. Uzimati lekove svakog leta do kraja života.
  3. Izlečiti alergiju prirodnim metodama.

Naravno da je treća opcija najpametnija. Da vidimo kako to izvesti.

U Poliklinici Badawi, u Holističkoj ordinaciji, lečimo alergiju akupunkturom i homeopatijom.

Akupunktura: plasiranjem tankih iglica na akupunkturne tačke jača se Vaš imuni sistem i ne reaguje na polen kao na neprijatelja. Shema terapije za alergiju na ambroziju je sledeća:

U aprilu i u junu, pre početka simptoma, se primi po 10 terapija. U avgustu, kad krene reakcija na ambroziju, se primi još 10 terapija. Prve godine će simptomi alergije biti manji, druge godine još manji, a treće godine se očekuje da se ne pojave.

Homeopatija: posle iscrpnog razgovora sa lekarom homeopatom, dobijate posebni homeopatski lek koji rešava konflikt u Vašem organizmu. Poseta homeotape je na svakih mesec do tri meseca radi praćenja i eventualne promene leka.

Više o homeopatskom lečenju i lekovima možete pročitati na našem sajtu:

Homeopatija

Posetite nas. Saznajte da li imate alergiju na ambroziju i započnite isceljenje.