Nutricionisti su stručnjaci za ishranu koji pružaju savete i preporuke o ishrani kako bi ljudi postigli optimalno zdravlje i dobrobit.

Njihov rad obuhvata različite aspekte ishrane i navika:

  1. Individualno savetovanje: Nutricionisti rade s pojedincima kako bi procijenili njihov trenutni način ishrane, zdravstveno stanje i ciljeve. Daju im personalizirane preporuke o ishrani koje odgovaraju njihovim potrebama i ciljevima.
  2. Izrada individualnog plana ishrane: Na temelju procene zdravstvenog stanja, ciljeva i preferencija pojedinca, nutricionisti mogu izraditi detaljne planove ishrane koji obuhvataju različite aspekte poput energetskih potreba, makronutrijenata, mikronutrijenata i rasporeda obroka.
  3. Edukacija o zdravoj ishrani: Nutricionisti pružaju edukaciju o principima zdrave ishrane, kao i o ulozi hranjivih supstanci u održavanju zdravlja. To može uključivati edukaciju o nutritivnim vrednostima hrane, važnosti uravnotežene ishrane, uticaju ishrane na zdravlje i prevenciju bolesti.
  4. Planiranje obroka za specifične zdravstvene tegobe: Nutricionisti mogu raditi s osobama koje imaju dijabetes, kardiovaskularne bolesti, gastrointestinalne probleme ili alergiju na hranu. Izrađuje se plan ishrane koji odgovara njihovim potrebama.
  5. Savetovanje o mršavljenju ili dobivanju mišićne mase: To može uključivati ​​praćenje kalorijskog unosa, planiranje obroka s odgovarajućim nutritivnim profilom i prilagođavanje ishrane ciljevima pojedinca.

Ukratko, nutricionisti promovišu zdravu ishranu i pružaju podršku pojedincima kako bi postigli svoje zdravstvene ciljeve putem pravilne ishrane.

Dr Katarina Badawi, lekar opšte i kineske medicine, nutricionista, se 15 godina unazad bavi zdravom ishranom i lečenjem putem ishrane. Pomogle je mnogim pacijentima u lečenju hroničnih bolesti putem ishrane. Drži radionice zdrave hrane i napisala je 3 knjige zdravih recepata.

Za konsultacije i individualni pristup zakažite termin.