Akupunktura posle preležanih teških oboljenja

Neretko se dešava da se osoba loše oseća nakon što je preležala teško oboljenje. Slab apetit, gubitak telesne mase, umor, nesanica, opšta slabost, bolovi… sve su to česte pojave nakon preležaniih oboljenja.

U teška oboljenja spadaju upale pluća, teške virusne infekcije, operacije srca, operacije kuka, operacije tumora, hemoterapije, zračenja, ili druga stanja gde je osoba boravila u bolnici duže od 7 dana. Za vreme teških oboljenja pacijent primi puno lekova, a često nedovoljno unosi zdravu hranu. Sa nedovoljnom zdravom hranom, je smanjen unos vitamina, minerala, esencijalnih masnih kiselina, enzima, i antioksidanasa. Sve to može izazvati grčeve u mišićima, nelagodu u stomaku, problem sa probavom, vrtoglavice, zujanje u ušima, promenu kvaliteta kože i noktiju. Takodje za to vreme, pacijent biva fizički neaktivan. Fizička neaktivnost uzrokuje slabu cirkulaciju, oticanje nogu, teže disanje, niži nivo kiseonika u krvi, pa i atrofiju mišića.

Potrebno je vreme za oporavak. Oporavak može trajati od 7 dana do 7 meseci. Vreme oporavka zavisi od dužine trajanja oboljenja, od zdravstvenog stanja pacijenta pre oboljenja, od brzine nadoknade hranljivih materija, i mogućnosti organizma da upije hranljive materije.

Kako ubrzati oporavak posle preležanih teških oboljenja?

1. Vrlo je važno dobiti ispravne savete o ishrani i slediti ih. Posle konsultacijepregleda pacijenta i pregleda laboratorijskih analiza, dajemo precizne i konkretne savete o unosu vitamina, suplemenata, čajeva i hrane. Konkretni saveti se daju na osnovu dijagnoze, konstitucije pacijenta, tegoba, i krvne grupe.

2. Upražnjavati pravilno disanje i fizička aktivnost

3. AKUPUNKTURA.

Šta je Akupunktura?

Akupunktura je najefikasnija metoda za podizanje vitalne energije. Akupunktura se redovno koristi kod osoba koje su preležale teška oboljenja. Akupunkturom se reguliše apetit i probava, otklanjaju se bolovi, slabost, vrtoglavice, zujanje u ušima, olakšava se disanje, vraća se energija i čak se osoba oseća bolje nego pre bolesti.

Akupunktura je kineska metoda lečenja, stara 3000godina. Prošla je test vremena. Stimulišu se energetske tačke na telu i balansira protok energije. Dovoljno je 10 terapija za poboljšanje stanja.

Ako ste preležali teško oboljenje i niste povratili svu snagu, javite se na kansultaciju i na akupunkturni tretman. Dobićete savete o ishrani, odgovarajućoj fizičkoj aktivnosti, i akupunkturom će se otkloniti tegobe i pojačati vaša vitalna energija.

Tags: