Az EEG (elektroenkefalográfia)

Az EEG (elektroenkefalográfia) egy modern, fájdalommentes és nem invazív diagnosztikai eljárás, amely ma már a Badawi magánrendelő betegei számára is elérhető. A felvételt a neurológia és a neuropszichiátria területén elismert szakértő, Prim. dr. med. spec. Sági Zoltán elemezi.

Kinek van szüksége EEG vizgálatra

Az EEG vizsgálat a következő betegségek és állapotok diagnosztizálásához (DG) és differenciáldiagnosztikához (DDG) ajánljuk: különböző típusú epilepszia, más eredetű tudatzavar, antiepileptikumok alkalmazásában, központi idegrendszeri fertőzések (encephalitis, meningitis), vaszkuláris agyi elváltozások. hematómák, stroke, ischaemia), agydaganatok, különféle mérgezések, anyagcsere- és endokrin rendellenességek, traumás agysérülések, kómás állapotok, alvászavarok, akut és krónikus fejfájás és migrén diagnosztizálására használják. a mentális zavarok és pszichiátriai betegségek kimutatása, valamint a pszichofarmakoterápia alkalmazása során.

Hogyan néz ki az EEG vizsgálat a Badawi magánrendelőben?

Az EEG felvétel megkezdése előtt a vizsgálatot végző ismerteti annak pontos menetét. A felvétel készítésekor a páciens kényelmes ülő helyzetben van. A fejére gumihálót (sapkát) helyeznek, amely alá az elektródákat rögzítik. A felhelyezés teljesen fájdalommentes. Az elektródák elhelyezése után a páciens becsukja szemeit, és az EEG felvételt készítő a személy utasításait követi. A felvétel során az utasításra kinyitja-becsukja a szemeit, hiperventilációt (mély egyenletes légzés) és fotostimulációt (villogó fény alkalmazása) végeznek. A felvétel körülbelül 15-20 percet vesz igénybe.

Neuropszichiáter EEG lelete

Az EEG felvételt egy tapasztalt neuropszichiáter, Prim. dr.med. spec. Sági Zoltán vizsgálja felül és értékeli. A felvétel áttekintésével és kórtörténet felvételével Prim. dr.med. spec. Sági Zoltán teljes képet kap az ügyfél állapotáról, majd szakjelentést ad ki. A szakember megállapításain kívül szükség szerint csatolják a felvétel külön részeit. Szükség esetén más diagnosztikai eljárásokra utalnak, előírják a szükséges terápiát, vagy szükség szerint szakorvosi vizsgálatokra utalják.

Mi az EEG - elektroenkefalográfia

Az EEG-t évtizedek óta használják a neurológiában és a pszichiátriában rutin  diagnosztikus módszerként. Az EEG felvétel nagyon hasznos egyéb specifikus vagy nem specifikus vizsgálatok  indikálásához. Az elektroenkefalográfia (EEG) az agy elektromos aktivitásának grafikus ábrázolása, amelyet a készülék a koponya felületén elhelyezett elektródák segítségével regisztrál. Szűkebb értelemben ez a módszer elektrofiziológiai detektálás, amely az agysejtek elektromos aktivitásának mérését szolgálja egy adott időintervallumban. Tágabb értelemben ez egy pszichofiziológiai módszer, amellyel kimutathatjuk a mentális funkciók élettani alapját.

Az EEG vizsgálat ára és időpont foglalása

Az EEG vizsgálatot telefonon vagy Viber / WhatsApp -on ütemezik a Badawi magánredndelőben. Először el kell készíteni az EEG felvételt, majd ezt követően Prim. dr. med. spec. Sági Zoltán szakorvos a leletet leolvassa és szakvéleményt ad ki. Az EEG felvételre szánt időpontok elérhetőségétöl függően  valószínű, hogy a felvétel elkészítése és annak  neuropszichiáter által történő értékelése nem lesz egy időpontban. A pontos időpontokról egyeztessen a Badawi magánrendelő munkatársaival.

Az EEG vizsgálat ára szakorvosi lelettel 7.000,00 – 9.000,00 dinár (attol függően hogy 30 vagy 60 percig tart a vizsgálat), és a vizsgálat során fizetendő.

Időpont eggyeztetése EEG vizsgálatra lehetséges a +381 24 553 774 telefonszámon.