Energetske vežbe pomažu začeću

Problemi začeća jesu sve češći. Mogu biti fizičke prirode i da se reše ili ne reše. Ali šta kada svi pokazatelji govore da je fizičko zdravlje u redu, fizički problemi rešeni a do začeća ne dolazi?

Da biste razumeli zašto dolazi do problema začeća, prvo želim da Vas informišem o energitskim centrima (čakrama), koji  su nosioci vitalne životne energije.

Gde je problem?

Izvesno je da tada problem postoji na energetskom nivou.

Na našem fizičkom telu se nalazi 7 glavnih energetskih centara (čakri), koji su raspoređeni duž kičmenog stuba. Tri donje čakre kruže preko četvrte čakre (srčane čakre), sa svojim parom iznad četvrte čakre. Povezane su sa žlezdama sa unutrašnjim lučenjem. I u svakoj čakri je sedište određenih emocija. Sve neželjene emocije (kojih često nismo svesni) stvaraju blokadu u jednom ili više energetskih centara.

Kako dolazi do blokade u telu?

Priroda je načinila naše telo tako da se samo brani od svih neželjenih stanja i emocija. Brani se na taj način što stvara grč kao odbranu, kad god smo u strahu, kada smo napeti, nervozni, nezadovoljni, kada kritikujemo, kada smo ljuti i kada smo u mnogim drugim neželjenim stanjima i emocijama. Telo se grči da bi nas sačuvalo  od „otrova“ koji se teškim emocijama stvaraju. Ali svakom neželjenom emocijom  grč postaje sve veći i jači i dolazi do blokade u protoku vitalne životne energije (Či energije).

Donje čakre su izuzetno važne za naš fizički razvoj i zdravlje. Ako čakre nisu u balansu, odnosno ako nisu u balansu emocije i osećaji, između ostalog dolazi i do problema u začeću.

Najvažnije čakre za začeće jesu četvrta,  prva i druga čakra. Ali bez balansa ostalih pet čakri, ni prva i druga ne mogu biti u balansu.

Energetske vežbe mogu pomoći da se telo relaksira, oslobodi blokada nastalih teškim emocija i oslobodi prostor za začeće.

Energetske vežbe i čakre

Četvrta čakra je najvažnija. Nalazi se u predelu srca, naziva se i srčana čakra.

Preko nje kruže donje čakre, sa svojim parom u gonjim čakrama. Vezana je za bliskost prema sebi, bezuslovnu ljubav. Ukoliko nismo bliski prema sebi, ne možemo biti bliski ni prema drugima. Svakom neprijatnom emocijom, sebe cepamo baš u četvrtoj čakri. Time odbacujemo sebe. Kada sebe odbacujemo, koga ćemo privući?

Imala sam primere u praksi, da jedan ili oba roditelja odlažu “stvaranje” dece zbog posla, novca, stana, … I upravo tu nastaje problem, nastaje grč u četvrtoj čakri koji automatski stvara grč u prvoj i drugoj čakri.

Prva čakra se nalazi u dnu kičmenog stuba i zadužena je za održavanje ravnoteže, koja nam obezbeđuje da zadovoljimo osnovne životne potrebe (materijalnu sigurnost koja će omogućiti da obezbedimo „krov nad glavom“, hranu, zdravlje, potomstvo). Balans prve čakre pre svega ruše strahovi.

Druga čakra se nalazi dva do tri prsta ispod pupka. Obuhvata deo tela koji je vezan upravo za začeće, trudnoću i porođaj. Kada smo skloni neželjenim emocijama koje stvaraju grč u drugoj čakri, blokira se energija i do začeća ne može doći. Da bi do začeća došlo protok svim emocija treba da bude slobodan i lak.

Kada su blokirane četvrta, prva ili druga čakra, znači da su blokirane i ostale čakre.

Na osnovu prethodno napisanog može se zaključiti zašto je fizičko telo zdravo, a do trudnoće ne dolazi.

Energetske vežbe mogu pomoći da se telo relaksira, oslobodi blokada nastalih teškim emocija i oslobodi prostor za začeće.

znači da su počeli vidno manifestovati svoje mentalne simptome. Ovi simptomi su na kraju doveli do oboljenja u fizičkom telu, u vidu lakših i težih bolesti.

Kako rešiti problem začeća na energetskom nivou?

Energetske vežbe pomažu da se deluje na blokade koje su nastale u čakrama, na način da se rade pokreti koji su suprotni od onih koji su doveli do blokada.

Pri tome se uzimaju i Bahove kapi, koje pomažu da se rasplinu neželjene emocije (koje mogu biti i genetski prenosive).

I važan aspekt u radu balansiranja energetskih centara jeste razgovor kojim se podstiče osvešćivanje podsvesnih programa koji su uticali na stvaranje blokade, oživljavanjem sadašnjeg trenutka.