Istina, laž i ogledalo kao odnos prema sebi

Pregršt  informacija svakodnevno prolazi kroz nas. Sve što vidimo, čujemo i osetimo, prostrujaće kroz naše energetsko polje i fizičko telo. Kao i sve što se neprestano vrti u našem umu. Nešto od tih svakodnevnih informacija je istina, a nešto laž. Koju količinu istine ili laži ćemo zadržati u sebi,  zavisi samo od nas. Pre svega zavisi od našeg samopouzdanja, unutrašnje moći. Ukoliko je snažno samopouzdanje (uzdam se u sebe i umem prepoznati moju istinu u moru laži), manje je laži koje će se u nama zadržati. Što je  snažnije samopouzdanje,  svaku istinu doživljavamo  sa više bliskosti. A istina je sve ono što je deo naše prirode, naše vibracije. Zbog toga nam i jeste bliska. Laž je sve ono što doživljavamo kao prevaru, sve ono što nam grči želudac. I izaziva u nama potrebu da se branimo. Krećemo u verbalnu borbu.

Lična istina

Povezani smo sa istinama univerzalnim, kolektivnim i ličnim. Najvažnija od svih je lična istina.

Lična istina zavisi od toga koliko smo iskeni prema sebi. I laž je rezultat odnosa prema sebi.  Što znači da su i istina  i laž rezultat odnosa prema sebi. Jako je bitno koliko lažemo sami sebe. Sve ostalo je naše ogledalo. Ogledalo je sve ono što vidimo u kolektivu i što osećamo kao odraz celog Univerzuma u sebi.

Šta time želim reći?

Za trenutak se zaustavite.

  1. Osvestite trenutke kada ste iz nekog razloga izgovorili laž. I osvestite trenutke kada ste nešto prećutali (iako ste jako želeli reći, upravo da biste sebe zaštitili), smatrajući da je to bolje nego da izgovorite nešto što drugima neće prijati. I osvestite trenutke kada ste govorili istinu koja Vas je činila mirnim, srećnim.
  2. b) Sada osvestite osećaj koji ste imali u navedenim trenucima.
  3. c) Kao prvu reakciju na laž možete imati osećaj neprijatnosti u predelu stomaka (grč, mučninu ili dr.). Ukoliko je takvih situacija kroz odrastanje bilo mnogo, sve se to taložilo negde duboko u Vama. I svaki put kada se nađete u situaciji u kojoj ste se slično osećali, svaki put ćete doživeti osećaj laži. Sada laž dolazi iz spoljnjeg sveta. Dolazi kroz komunikaciju sa drugima, kroz informacije iz raznih novina, sa TV, interneta i sl. I to je Vaše ogledalo. Što više reagujete na nešto u spoljnjoj sredini, sve više ste vezani za težak osećaj u predelu stomaka. Ne možete da svarite situaciju, osećate se prevarenim. A sve zbog toga jer ne možete da svarite situacije, koje su se u ranijem periodu dešavale, a niste umeli da ih rešite. I tada sve više vidite oko sebe laž, i vrtite se u krug u toj i sličnim lažima.
  4. d) Kao prvu reakciju na istinu koja Vas čini mirnim i srećnim, osetićete mir u stomaku. Potpuna lakoća.

Želim reći da, kada je Vaše samopouzdanje snažno, kada je snažna untrašnja moć, svaku informaciju ćete primiti kao informaciju. Svaku istinu koja je deo Vašeg energeskog polja, primićete sa lakoćom. Telo će Vam sa osećanjem lakoće u predelu stomaka dati signal, da je to deo Vaše prirode. I Vi sa tim neće imati nikakav problem.

Laž kao informacija

Isto tako će biti i sa onom laži koja Vam dolazi, a primate je samo kao informaciju. Osetićete lakoću u predelu stomaka, jer će ona samo proći kroz Vas i izaći. I sa njom tada nećete imati nikakvih problema. Jer ste uspeli da je “svarite”.

Sve ono što doživljavate kao laž i reagujete (kritikujete, možda nazivate pogrdnim imenima, itd.), samo upućuje da ste imali pregršt situacija u kojima niste umeli da se zaštitite, da pustite svoj glas kada ste osećali da trebalo. I sve dok ne budete umeli da zaštitite sami sebe, laži oko Vas će biti puno i isto toliko Vaših reakcija. Toliko će biti i situacija u kojima ćete se osećati prevarenim. Tada je reakcija  potreba da se svim snagama borite za svoju istinu. Kad god se za nešto morate boriti (pre svega u sebi), to nije istina. Istina je lepota, a lepota je lakoća!

Sve bi to možda bilo i za “baš me briga” ili “vrlo važno”, da tim reakcijama (borbom) ne gubite ogromnu količinu svoje dragocene, vitalne (životne) energije.  A to prvo oštećuje Vaše energetsko, a zatim i fizičko telo. I na kraju dovodi do bolesti.  Dakle, laganje samoga sebe nije ni malo bezazlena rabota.

Posmatrano sa energetskog nivoa

Samopouzdanje je vezano za treći energetski centar (čakru),  koji se nalazi u predelu stomaka. A svaka laž, izgovorena ili ne izgovorena, ostavlja trag na Vašem petom energetskom centru (čakri),  u predelu grla. Pri tome dajem akcenat na laži ka sebi (svaki put kada u tekstu govorim o laži, akcenatje na laži prema sebi).

I to je krug koji na fizičkom nivou može dovesti do problema sa: želudcem, žučnom kesom, pankreasom, problemima sa grlom, vratom, ramenima, viličnim zglobom, štitnom žlezdom.

Možda ste se iz bilo kog razloga prepoznali u nekom delu teksta i želite da pomognete sebi. Pre svega da postanete hrabri i iskreni prema sebi. Što i jeste cilj ovog bloga.

Imate izuzetnu priliku da u Holističkoj ordinaciji Poliklinike Badawi aura skenerom proverite snagu svog energetskog polja, i da proverite u kojim energetskim centrima (čakrama) postoji problem. Da li su to možda treći i peti energetski centar? A tada uz Holistic Life Coaching i energetske vežbe, i uz ceo tim holističke ordinacije, možete da poboljšate svoje zdravlje,  pre svega jačanjem samopouzdanja. Jer samopouzdanje je izuzetno važno za oporavak od bolesti i svakog neželjenog stanja.

Tada Vaše ogledalo dobija novi sjaj i čistoću. Jer istina postaje Vaša priroda.