Nazad na Blog
Kako biti raspoložen za vreme praznika

Kako biti raspoložen za vreme praznika

Božićni i novogodišnji praznici su sve bliže. Grad polako dobija svetlucavi sjaj od lampiona koji polako počinju da se bude. Prodavnice blješte od šljokica na haljinama. Priroda se svojim bojama preselila u izloge, na cipele, torbe, šešire… Pripremaju se recepti za ukusna jela i kolače.

Sa tim blještavilom polako se budi dete u svakome od nas, jer iščekujemo da nam se desi čarolija.

I na jednom nivou postoji radost iščekivanja, koja će se sve više pojačavati nadolazećim praznicima.

A na drugom nivou je sve ono što svakodnevica. Rešavanje poslovnih obaveza koje se pred kraj godine gomilaju i dr. Svake godine je isto ili slično. Ali Vam se čini kao da je sada prvi put da dobijate toliko obaveza vezanih za završni period, kod kuće svi od Vas očekuju da uradite ovo i ono… I tu se otvara prostor za stres koji se takođe pojačava. Stres koji ste do sada doživeli bezbroj puta, koji je bezbroj puta iscrpio Vašu energiju.

I kada je sve u kulminaciji, kreće radost iščekivanja druženja sa bliskim osobama, veselje, ukusna hrana, ali i završni rokovi, nezaobilazne obaveze. Odjednom postajete sve više robot. Tabanate u stres cipelama, a priželjkujete lake, visokog sjaja.

Biti raspoložen za vreme praznika je navika. Ako je ta navika stres, bes, histerija, umesto lakoća, radost, mir u duši,  potrebno je da uraditi prmenu, unutrašnju.

Donesite odluku

Svaki stres je znak da nešto treba drugačije da uradite. Ali da biste mogli bilo šta uraditi drugačije, potrebno je da prepoznate svoje trenutno stanje, da ga oživite u sadašnjem trenutku i da ga prihvatite. Tada već možete uraditi i nešto više za sebe. To nešto više jeste da donesete odluku da ćete praznike dočekati dobrog raspoloženja. Kada ste raspoloženi ne dozvoljavate da Vas bilo šta izbaci iz ravnoteže, jer ste bliski sebi (tada ste svoji).

Nakon odluke dolazi kreativni deo, koji sigurno vodi do dobrog raspoloženja, a to je Plan.

Unesite novu dnevnu rutinu

Veoma je važno da isplanirate svoje obaveze, jer tada imate uvid u sve ono što trebate uraditi. To je Vašem svesnom umu bitna dnevna rutina, da bi bili fokusirani. Bez plana, Vaš um luta od obaveze do obaveze, od problema do problema i ništa ne vidi. Stvara se konfuzija, koja iscrpljuje celo telo. A jedan deo Vašeg bića želi zabavu i radost.

Da biste plan napisali, potrebno je prvo da uradite predPlan.

Pomoći ću Vam u kreairanju predPlana, a Vi ga doradite po svojoj želji.

Uradite predPlan, odmah po buđenju

  1. Uzemljite se (izuzetno važna dnevna rutina). Energetske vežbe za 1. čakru su pravi izbor.
  2. Ugodite sebi (tuširanje, topli napitak, prijatna muzika ili nešto drugo, što samo Vi možete odabrati za sebe).
  3. Osmeh na lice uz obećanje da ćete paziti na svoje misli i emocije u toku dana.
  4. Zatim uradite Plan svojih svakodnevnih aktivnosti, onako kako mislite da će biti najbolji za Vas. Od poslovnih aktivnosti, pauza, pa sve do kraja dana.

Uradite Plan, u toku dana kada ste najodmorniji – napišite tačke Vašeg plana.

I neka se desi čarolija!

A ako ne umete sami uraditi plan?

Ukoliko Vam kreiranje Plana nije jača strana, javite se u Polikliniku Badawi i kreiraćemo plan tako da bude najbolji za Vas.

Life Coaching i energetske vežbe će Vam u tome pomoći.

Life Coaching  je proces vrhunske komunikacije sa uspešnom akcijom. U coachingu se, kroz razgovor, stvara odnos od poverenja. U tom razgovoru i klijent i coach slušaju klijenta; na način da coach klijenta, svojim pitanjima i podrškom, vodi do cilja. U tom procesu coach uključuje i tehnike (akcije) koje će klijentu pomoći da što brže i efikasnije dođe do cilja.

energetskim vežbamakojima se balansiranju emocije, postoji velik broj tenika koje će pomoći da otklonite blokade, da se usmerite ka sebi i postignete svoj cilj, dovodeći sebe u mirno, stabilno stanje.

Podeli ovu objavu

Nazad na Blog