Začarani krug misli i čakre u disbalansu

Kada imate konflikt sa drugim ljudima  ili nekim okolnostima, u umu kreće bujica misli. Nesvesno tražite rešenje  kako da situaciju rešite, kako da se zaštitite. Ukopavate se i ne možete da se pomerite s mesta. Koncentracija i fokus misli je u datom problemu. Začarani krug misli se se više vrti u krug. Na fizičkom nivou obavljate svakodnevne poslove, postajete sve umorniji, počinje usporeni hod, klecanje kolena, padaju ramena, javlja se grč u stomaku i sl. To je situacija koja uzima velike količine dragocene energije. Velika je koncentracija i fokus u petoj čakri (predeo grla).

Čakre imaju svoje mesto

Telo prirodno ima potrebu da šalje energiju baš u petu čakru. Jer tu izviru misli, mesto gde se traži rešenje za datu situaciju. Na energetskom nivou osećate da mogu biti ugrožene osnovne životne potrebe i aktivira se prva čakra (dno kičme) i uzima velike količine energije da bi zaštitila telo, jer imate strah (disbalans prve čakre). Prva čakra  nas opskrbljuje energijom iz Zemlje. Ona zna da mora “poslati” energiju u gornje delove, kako bi se našlo rešenje. I što više energije struji ka gore, sve više se možete spremati za verbalni napad. Možda i ne, jer imate strah ili Vas je sramota i gutate reči, suši Vam se grlo, ali se ne usuđujete da kažete bilo šta. Da li ćete verbalno napasti ili gutati reči i povlačiti se, zavisi od stabilnosti treće čakre (predeo stomaka, želuca). Treća čakra je mesto gde je Vaša vatra varenja, unutrašnje Sunce koje uvek treba da sija. A da li je baš tako? Ukoliko je slabo samopouzdanje reči ostaju kao grlu kost u grlu i imate potrebu da se povlačite. Unutrašnje Sunce počinje da se gasi. A sa izrazito naglašenim samopouzdanjem uz koji ide i nemir u telu, naročito ako od važnih ljudi imate podršku, možete postati veoma rečiti i gordi. Tada konfliktnu situaciju još rasplamsavate bujicom reči zbog potrebe da se odbranite napadom, a komplikovana situacija postaje još teža. Unutražnje Sunce počinje da prži predeo stomaka i da ga “presušuje”. Zbog toga i fizički možete osećati “prženje” u stomaku ili grlu.

Zakačeni za gen

I tu ulazite u začarani krug. Situacija će se vremenom smiriti. Ali doći će neka slična situacija i dolaziće slične, sve dok trajno ne izađete iz tog začaranog kruga, koji je odavno već postao navika (četvrta čakra). Jer se stalno “kačite” na gen koji nije uspeo da reši takvu situaciju i sada je prepoznaje i pokušava da je reši kroz Vas.

OLI life coaching i energetske vežbe

OLI life coaching i energetske vežbe Vam mogu pomoći da trajno rešite svoje sukobe. Da pre svega unesete mir u sebe, a mir se postiže balansiranjem čakri. Pre svega četvrte, prve i treće čakre. To je mesto iz kojeg treba da osećate lakoću svog sopstva i da sijate. Mesto iz kojeg sija ceo Vaš život, iz kojeg rešavate sve konflikte, sigurni u sebe i svoj život.

Ne zaboravite da samo Vi upravljate svojim životom, a to se ne podrazumeva, to se uči.

OLI life coaching i energetske vežbe će Vam pomoći da nađete najbolji način  da upravljate svojim životom i tada nestaje začarani krug misli.