Nazad na Blog
Kako da se smirite, prihvatite svoj život?

Kako da se smirite, prihvatite život?

Kada Vam život teče kao reka, možete reći da je tako super živeti. Složiću se sa tim. Znači da upravljate svojim životom (bez obzira što se ponekad jave bure i oluje) i to jeste prirodno, što verovatno svi priželjkuju. Tada Vam svaki dan počinje i završava tako da ste u potpunom miru sa sobom, jer je unutrašnji mir znak da upravljate svojim životom.

Živi pesak i uragan

A da li ste više nego povremeno ipak napeti, nervozni, reagujete na svaki jači impuls i pitate sebe: „Kako da se smirim?“

Takvo i slična pitanja, često čujem na mestima gde ljudi spontano razgovaraju sa drugima.  U sitne detalje opisuju situacije (neprestano ih oživljavaju) koje su ih izbacile iz ravnoteže. Na taj način sve više upadaju u „živi pesak“ svog nezadovoljstva, jer osećaju da sve više gube ravnotežu svog života i ne znaju kako dalje. Telo je sve nemirnije i unutrašnji uragan je sve jači. Telo se bori, jer uragan treba umiriti da bi mogli funkcionisati. Uspete uragan umiriti, ali negde u telu ostavio je svoj trag. I svaka sledeća, slična situacija, budi uragan, nakon kojeg dolaze i drugi, jer od prirode ne možemo pobeći, kako one izvan nas, tako i unutar nas.

I ostaje pitanje: „Kako da se smirite i prihvatite svoj život?“

Sve neprijatne situacije, koje uvek dolaze iznenada, lako mogu da Vas izbace iz ravnoteže. Tada više ništa nije predvidljivo, a Vaš život kao da nije Vaš. Situacija počinje upravljati Vama, a ne Vi situacijom. I to postaje život koji živite, a da li ga želite takvog, zavisi od Vas.

Pomoći Vam mogu life coaching i energetske vežbe.

Šta prvo treba uraditi?

Life coaching i energetske vežbe će Vam pomoći da prihvatite svoje trenutno stanje. Svaku neželjenu situaciju prvo treba prihvatiti. Pomoći će Vam da možete reći: “Prihvatam da sam uznemiren/a”. Ali da biste prihvatili, potrebno je da donesete odluku (da ćete prihvatiti). I osluškujte svoje telo. U početku nekome neće biti lako da donese odluku, jer odluka znači  da preuzimam odgovornost na sebe.

“Odlučujem prihvatiti da sam uznemiren/a i preuzimam odgovornost na sebe.”

Kako Vam se čini? Da li osećate da se Vaše telo smiruje? Neko prvo može osećati naglašen nemir (ego se buni, jer njemu je lakše da su drugi krivi), ali ubrzo nakon toga dolazi sve veći mir u telu.

Unutrašnji mir povezuje um i telo

Mir u telu (smirenje) treba da bude stabilno stanje, koje ni jedan novi izazov neće izbaciti iz ravnoteže. Ili bar, ne predugo. Naravno, postići trajno stabilno stanje unutrašnjeg mira (smirenja) ne može se postići na brzinu. Telo i um treba povezati u celinu. Međutim, mnogo češće telo ide svojim putem, a um svojim. I tek ponekad se sretnu, a manje i od ponekad se prepoznaju kao jedno.

Jer obaveze Vas preplavljuju i može se činiti da ste ceo dan u umu. Tek, ako ili kada, odete na fizičke vežbe i rekreaciju, osetite da postoji i telo koje je deo Vas, ali kada se vratite svakodnevici, um počinje da Vas uzima. Ponovo um ide na svoju stranu, telo na svoju i tako sve više trošite svoju dragocenu energiju na um (na uštrb tela), jer treba rešiti sve dnevne zadatke. Pri tome je telo sve umornije. Vi ste umorni, napeti, nezadovoljni, tužni, lažete sebe misleći da će Vam biti bolje – kao da izbegavate svoj život.

Potrebno je da um i telo prepoznaju jedno drugo, da žive jedno biće – Vaše biće. Jer tek tada možete imati unutrašnji mir. To je prirodna potreba svakog čoveka, kome je dato i svesni um i telo.

Kako doći do unutrašnjeg mira?

Holistic Life Coaching i energetske vežbe, vode Vas do unutrašnjeg mira.

Ovom terapijom ćete:

  1. Osloboditi telo napetosti, osećaja krivice i srama,
  2. Osvestiti svoju pravu prirodu, individualnost,
  3. Oživeti osećanje bliskosti, ljubavi prema sebi i drugima,
  4. Iskrenost prema sebi će biti Vaša svakodnevica,
  5. Naučićete kako da otpustite sve ono što ne možete rešiti i kako da Vaša energija radi za Vas, i
  6. Zavolećete svoj život oživljavanjem unutrašnjeg mira.

Virginia Woolf: „Ne možeš pronaći svoj mir, tako što ćeš izbegavati svoj život“

Dođite u Holističku ordinaciju Poliklinike Badawi, zajedno ćemo pronaći Vaš mir.

Podeli ovu objavu

Nazad na Blog