Nazad na Blog
Kako želja da bude sreća, a sreća unutrašnji mir

Kako želja da bude sreća, a sreća unutrašnji mir

Svakim novim danom, kada dođete u budno stanje, počinju fizičke aktivnosti. Imate jutarnje rituale, zatim dnevne obaveze, druge aktivnosti, zatim dolazi smiraj dana i odlazite u san.

I tako iz dana u dan.

U svakom tom danu isprepliće se mnoštvo emocija (nefizičke aktivnosti). To su emocije koje daju energiju i čini Vam se da možete poleteti. Ali,  tu su i emocije zbog kojih možete imati osećaj da ste okovani, da ne možete da se pomerite s mesta, a ipak se krećete. I one Vam oduzimaju mnogo energije. Odjednom shvatite da živite u stalnom stresu, koji tiho (i bez pitanja da li mu dozvoljavate) postaje Vaša svakodnevica i neprimetno prelazi u hronično stanje. A Vi sve umorniji.

Da biste se lakše nosili sa tim „teškim“ emocijama, imate potrebu i tražite način kako da što više živite sreću u toku dana. Čak i kada toga niste svesni. Tražite muziku koja Vam prija, hranu koja prija Vašim čulima, društvo osoba koje Vas raduju i sve ono što budi u Vama osećaj udobnosti.

Osećati se udobno je prirodno stanje i prirodno pravo čoveka.

Ali kada je stres hroničan, više Vam prethodno navedeno nije dovoljno. Počnete da želite više.

Želim još, još i još …

Želite skuplji auto (a i za ovaj koji imate već ste dali malo bogatstvo), veću kuću ili stan, skuplji nameštaj… Zatim, ni to Vam više nije dovoljno i tražite drugog partnera, drugi grad, državu, i ni to Vam nije dovoljno.

A onda poželite da se preselite bar na Mars. Ipak, postajete svesni da tu želju nećete tako lako ostvariti.

Izlaz iz postojećeg stanja ne vidite i postajete stvari koje želite? Stvari počinju da imaju Vas, a ne  Vi stvari.

Prirodno je imati želje

Jeste prirodno da imamo želje. Ali nije prirodno da postajemo opsesivni željama uz sve veći stres. To je onda stanje koje ću nazvati ne-želja. Dakle, stres vodi do ne-želje.

U redu, neka smo i opsesivni, ali opsesivni za osećanjem udobnosti koji nam pozitivne emocije daju. Jer ostvarenje želje sa udobnošću tela budi sve pozitivne emocije (visoke vibracije emocija). I stres je koristan ako ga održavamo, a pri tome se osećamo udobno u svom telu. Jer on je tada strast, pokretačka energija koja vodi ka ostvarenju svake želje i cilja koji vodi do sreće.

Želja – strast – sreća – udobnost.

Neželja – stres – nezadovoljstvo, napetost, nervoza, ljubomora, sebičnost, pohlepa,  … – neudobnost.

Želja mi se ostvarila, šta ću sada sa njom?

Ali šta kada se želje ostvare? Šta tada? Taj jedan ili dva dana (možda i nekoliko meseci) ste srećni zbog ostvarene želje. Osećate se udobno i poletno.

Ponekad, već sledeći dan Vaš fokus je na nervozi zbog nezadovoljstva drugim okolnostima. I tako svo osećanje sreće zbog ostvarene želje, polako nestaje i sve više se osećate kao robot prema ostvarenoj želji. Želja počinje da se podrazumeva. Jer nema potrebne energije u telu da ostvarena želja neprestano drži osećanja na visokoj vibraciji. Jer je sreća ostvarenom željom jedno novo unutrašnje stanje, nova vibracija. Ali je laka, drži telo u lakoći. Potrebno je naviknuti se na tu lakoću. Oživeti lakoću u umu, kome je to nepoznato. Stres mu je poznat i lako se sa njim povezuje.

Lakše je biti u stanje navike, zone konfora, jer je to stanje koje Vam je poznato i deluje sigurno. Možete u sebi čuti i glas koji govori: „Svi kukaju i žale se, valjda je to normalno“. Navika, zona konfora, čoveku daje neku sekundarnu dobit.

Neko i zažali što je uopšte i poželeo to nešto.

Da li Vam je poznata rečenica: „Pazi šta želiš, može ti se ostvariti?“

Želja je put do sreće

Da li znate da su željesamo put do naših pozitivnih osećanja (osećanja koja su na visokoj vibraciji), osećanja sreće.  Željama privlačimo ono što će probuditi sva prijatna osećanja u nama, ona koja nas čine srećnim. Jer su prijatna osećanja deo nas, koji smo bića prirode. To nije ni auto, ni kuća, ni novac, ni… Oni su sredstva koja bude u nama vibraciju koja nas leči i isceljuje. A naše biće neprestano teži tim isceljujućim osećanjima.

Znači postoji osećanje, a to nije materijalne prirode. Ne pripada našem vidnom polju (oku). Ali preplavljuje celo naše biće, oživljava naše prirodno stanje.

Hteli mi priznati sebi ili ne, mi smo samo deo prirode. Kao i sve što nas okružuje.

Priroda i osećanja

Priroda je čoveku dala osećanja, kao što su ljutnja, zavist, sramota, krivica i one čoveka ruše, ako njima ne znamo upravljati. Ako ih ne osvestimo na vreme. Jer su ta stanja znak od prirode da nešto moramo menjati, ponekad se i suočiti sa sobom i lomiti ego ako treba. Međutim, upravo to pokušavamo da izbegnemo. Čekamo da se nešto samo po sebi desi i da se samo reši.  Ali, kada takvo stanje potraje dugo, vodi nas u sva nezdrava životna stanja i okolnosti. Jer navedena stanja (kada predugo traju) iscrpljuju našu vitalnu energiju, ruše imuni sistem.

Priroda je čoveku dala i osećanja, kao što su zadovoljstvo, radost, zahvalnost, ljubav; osećanja koja nas čine srećnim. Jer osećaj sreće je vibracija koja podiže našu vitalnu energiju, čuva imuni sistem. To su osećanja koja čoveka vode u sva zdrava životna stanja i okolnosti.

Kako da živim sreću kao naviku?

Možda recept za sreću ne postoji, a možda postoji. Da ne bih bila u nedoumici, ja ću krenuti u smeru koji kaže da recept za sreću postoji.

Predlažem Vam jedan od mojih recepata za sreću:

  1. Kada se probudite, držite tri minute osmeh na licu (čak i ako Vam se ne smeje, čak i ako je „veštački“).
  2. Nakon toga vizualizujte dan koji je pred Vama. Vidite u tom danu da blistate i da ste srećni i puni energije radosti, gde god ste planirali da idete, šta god ste isplanirali da uradite i šta god da su okolnosti u kojima se nalazite.
  3. U tom danu povremeno posmatrajte sebe iz perspektive ptice. Zamislite da ste ptica i posmatrajte samo onaj deo sebe i okolnosti oko sebe koje Vam se dopadaju, koje su Vas učinile srećnim. Za to Vam je potreban oštar unutrašnji vid, pa budite ptica soko (da bolje vidite). Jer trenuci sreće su laki i često ih previdimo. Možda će Vam trebati malo više vremena da takve trenutke osvestite i oživite, ali ne odustajte.
  4. Tada ih oživite u sebi, propustite ta osećanja kroz svoje telo (doživite ih celim telom) i nastavite dalje kreiranje svoga dana. Nastavite da živite svoj uobičajeni dan.
  5. Završite dan tako što ćete nekoliko minuta vizuelno proći kroz sve srećne i mirne  trenutke koje ste oživeli tog dana, kao da gledate film sa svim onim trenucima u kojima ste bili srećni Vi kao glavni glumac.
  6. Tada se prepustite svojim snovima koji drže Vaš prirodni osmeh.

Želim Vam srećan svaki dan i svaki san!

Ako ne možete da ispunite ovu moju želju, dođite u Holističku ordinaciju Poliklinike Badawi. OLI life coaching je integrativni, psihodinamski i osim  vrhunske komunikacije između klijenta i coacha ima mnogo alata, koji će Vam pomoći da moja želja upućena Vama, postane deo Vašeg života.

Kad god osećate unutrašnji mir i spokoj pri pomosli na želju, znak je da Vam je želja sreća. Da se ostvarila za Vaše najveće dobro i vodi isceljenju.

Podeli ovu objavu

Nazad na Blog