Nazad na Blog
Znak sreće i zadovoljstva je unutrašnji mir

Znak sreće i zadovoljstva je unutrašnji mir

Skupila sam dovoljno vremena da mogu pogledati unazad, sasvim racionalno (bez uplitanja emocija). Ako upletem emocije „ode mast u propast“. Tako razmišljam ovog momenta. Kada je analiza u pitanju, tu emocije nemaju šta da rade. Njihovo mesto je u ljubavi.

Dakle, vreme je da napravim čišćenje sebe iznuta.

Radost, tuga, ljubav, nedostatak samopouzdanja, prejako samopouzdanje, brbljivost, kritikovanje sebe i drugih, umor, nedostatak reči, ljubav, ćutanje, uzdasi sete, ljubav, durenje, sreća, krik bez glasa, … ljubav. Da, sve sam to ja.

Primetićete da niz koji sam napisala ipak nije mogao bez emocija, kao ni bez ljubavi. Nije greška, samo sam pustila tok neka teče, bez zaustavljanja. Možda me ima u meni (u misima i emocijama) i više od ovoga što sam napisala, nije ni važno. Sve je stalo u godine koje su me gradile do sada. Ali sada?

Sada pravim analizu i čistim (do brisanja) sve ono što mi nije pomoglo. Hm, zastajem sa pisanjem i pitam se: „Da li mi je, možda, ipak pomoglo?“. I odgovaram: „Da, pomoglo mi je da danas bolje razumem ono što ja jesam u sebi i oko sebe. Pomoglo mi je i da se prihvatim sa svim tim delovima, a zatim da menjam svesno što više ne želim u najboljoj verziji sebe“.

Unutrašnji mir je ono što nam svima treba i što nas čini srećnim. Kada smo u miru sa sobom sve jasnije vidimo i osećamo.

Šta je istina, a istina sreća i zadovoljstvo

Danas mi je (po ko zna koji „danas“) jasno, a sada i prihvatam da kritikovanje umanjuje moj osećaj mira, tuga mi pritišće srce i ruši imunitet, seta me vodi do tuge što opet pritišće srce, nedostatak samopouzdanja je već u sledećem trenutku prejako samopouzdanje i nikad mir da mogu normalo disati i funkcionisati, brbljivost znak da sam nezadovoljna sobom a ne mogu ništa da učinim jer sam umorna i na kraju ostajem bez reči a ponekad idem do krika bez glasa jer sam nemoćna … a moje pravo Ja zna da sve to nije Istina (prethodno napisano bez tačke i zareza je s ciljem). Zna da nisam nezadovoljna, da nisam umorna, da nisam nemoćna i da mogu.

Sada shvatam

Zaključujem da sukob moga nižeg i višeg Ja vibrira i uzima mi dragocenu životnu energiju. Kao da sam na talasima okeana i talasi me bacaju na hridi, koje me povređuju.

Sada shvatam da tako ne želim više, ne želim da moje niže Ja kroz teške misli i emocije kreira moj život. Čini mi se da je u svakoj misli bar sto tona. Ne, hvala, ne treba mi to. Dopuštam sebi da ih prihvatim da su deo mene, ali ne prihvatam da budu deo moga Ja. I okrećem se ka onome što je od niza prethodno navedenih reči ostalo, a to su Radost, Sreća i Ljubav. Koliko su racionalno a koliko emocija, ne žeilim da sudim niti analiziram. Ono što je Istina jeste da mi za njih nije potrebno obrazloženje, niti da se trudim da ih razumem. Znam da ću ih uvek pozvati u pomoć kada me preplave umor, tuga, krik …, jer sa Radošću, Srećom i Ljubavlju sve može biti lakše. Što je najvažnije, tada osećam mir jer znam da je sve dobro jer sam to ja, sa svim delovima sebe. I osećam se kao surfer koji prolazi kroz talas i izlazi iz njega s osmehom sreće, radosti i ljubavi zbog svoje pobede. Surfer je uspeo jer je naučio kako u pravom momentu sačuvati potpuni mir, kad može on mogu i ja. On kroz talas ja kroz moj život. I puštamo neka se talasa, on okean a ja moj život.

Radost, Sreća i Ljubav grade mir

Zašto je tako, pokušaću Vam objasniti kroz narodnu priču koju sam čula, a koja se prenosi od uha do uha ili od pera do pera. Možda ste je čuli i Vi u istoj ili sličnoj verziji, a sada Vas samo podsećam:

„Hodaju svetom Radost, Sreća i Ljubav. Kada padne mrak, zakucaše jednom domaćinu na vrata. Domaćin im je otvorio. Oni se predstave i zamole za prenoćište. Sumnjičavo ih domaćin pogleda ikaže da mora pitati ukućane da li da ih primi. Ušao je domaćin u kuću, kaže ćerki i supruzi ko je pred vratima. Pita šta da radi, da li da ih pusti. Ćerka kaže neka pusti Sreću, jer će joj Sreća ispuniti želje.  Supruga kaže neka uđe Radost, kad je Radost u kući to je znak da je sve u najboljem redu. I dogovoriše se da puste Radost i Sreću, a Ljubav neka ode kod nekog drugog, sigurno će biti negde mesta i za nju. Izađe domaćim i nenajavljenim gostima saopšti da nemaju dovoljno ležajeva.  Mesta ima samo za dve, a ukućani su odlučili da uđu Radost i Sreća. Pokaza tada Ljubavi drugu kuću, da pokuša tamo naći prenoćište. Pusti domaćin Radost i Sreću da pođu za njim. Međutim, kada je ušao u sobu, za njim uđu Radost, Sreća i Ljubav. Pobuni se domaćin što je i Ljubav ušla, kada za nju nema mesta. Ali Radost i Sreća u glas odgovoriše: „Nikada ne idu Radost i Sreća bez Ljubavi“.

Ne znam da li su „domaćini“ razumeli šta Radost i Sreća govore.  Znam da želim da Vi razumete da unutrašnji mir, koji nam je neophodan za zdrav život, dolazi sa osećanjem radosti i sreće iz ljubavi.

Ukoliko Vam ipak nije lako postići stanje mira uz Radost, Sreću i Ljubav, čak i kada je sve u redu i kada Vam se želje ostvaruju, znači da se negde u Vama krije tuga, ljutnja, krik bez glasa ili neka druga neželjena emocija.

Prihvatite sebe i prizovite mir

Prihvatite sebe, sa svim svojim delovima i pravite svoje izbore šta želite da jeste, šta želite da niste. Vi možete odlučiti šta ćete držati u sebi, a šta Vam ipak ne koristi i ne služi. Ono što Vam treba jeste odluka. I ne zaboravite da imate samo jednog/jednu sebe, duplikat i rezerva Vas ne postoji. Jedinstveni ste u svom biću i takvi potrebni sebi i ovom svetu, svojim kvalitetima. Zbog toga, mnogo je vredno čistiti se iznutra i tražiti u sebi osećanje Ljubavi.

Kako da otkrijete sve neželjene emocije, da ih prihvatite, pustite  i postanete svesni svog jedinstva i svih svojih vrednosti koju kroz Ljubav možete naći, pomoći će Vam Holistic Life Coaching i energetske vežbe.

Put ljubavi, prihvatanje i puštanje svega što Vam ne služi se oslikava kroz četvrtu i sedmu čakru. Sedma čakra je ta iz koje se otvara lotosov cvet (jer ste odlučili da se pustite). Otvara se ka znanjima koja vode ka višem Ja. Tački iz koje mudrost počinje da govori.

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Holistic Life Coaching i energetske vežbe

Holistic Life Coaching je proces vrhunske komunikacije sa uspešnom akcijom. U coachingu se, kroz razgovor, stvara odnos od poverenja. Razgovor se vodi na način da i klijent i coach slušaju klijenta;  coach klijenta, svojim pitanjima i podrškom, vodi do cilja. U tom procesu coach uključuje i tehnike (akcije) koje će klijentu pomoći da što brže i efikasnije dođe do cilja.

energetskim vežbamakojima se balansiranju emocije, postoji velik broj vežbi koje telu izuzetno prijaju i tenika koje će pomoći da otklonite blokade, da se usmerite ka sebi i postignete svoj cilj, dovodeći sebe u mirno, stabilno stanje. I da postanete najbolji deo sebe, bliski sebi.

Podeli ovu objavu

Nazad na Blog