Nazad na Blog
Reiki i terapije klasične medicine

Reiki i terapije klasične medicine

Da li se Reiki može koristiti sa terapijama klasične medicine? Ovo pitanje često postavljaju pacijenti, naročito oni koji se upoznaju sa Reikijem. Rodbina ili poznanici dobronamerno predlažu svojim bolesnim rođacima i prijateljima da se podvrgnu i terapiji sa Reikijem. Kad već nema kud, bolesnik stigne kod iscelitelja i onda počinje propitivanje: “Ako ja koristim lekove, terapiju klasične (alopatske) medicine, da li će biti problema ako koristim i isceljenje sa Reikijem?

Ni jedan terapeut sa Reikijem neće promeniti terapiju što propisuje lekar! Lekar propisuje vrstu leka, određuje potrebnu dozu, način uzimanja – samo on može to da promeni!

Iz svoje prakse znam da kod mnogih bolesti Reiki vrlo dobro može upotpuniti terapije klasične medicine i ubrzati lečenje. Reiki pomaže i u tome da se negativne nuspojave nekih lekova smanje, a pozitivno dejstvo leka da se pospeši.

Oboljenja kod kojih je poželjno da se pored klasične medicinske terapije koristi i Reiki su prelomi kostiju, stanje posle infarkta, posle izliva krvi u mozgu, lečenju lumbago, reumatskoj upali zglobova.

Prelomi kostiju

Kod preloma kostiju vrlo je preporučljivo korišćenje Reikija. Naravno prvo treba da prelom bude obrađen od strane specijalista ortopedije, namešteno, fiksirano. Tek posle toga može se otpočeti terapija sa Reikijem. Ubrzat će se zarašćivanje kostiju, smanjuju se otoci, ublažuju se sekundarne (ali vrlo nezgodne) pojave, kao što je na primer svrabež ispod gipsa. Ubrzavaju se i zarašćivanja rana koje su posledice udara ili posledice hirurških zahvata. Posle skidanja gipsa takođe je poželjna jedna kraća terapija sa Reikijem, da bi se ublažile tegobe koje se pojavljuju nakon skidanja gipsa i pojavljuju se ponovo otekline.

Stanje posle infarkta

U terapiji posle infarkta takođe je poželjno korišćenje Reikija. Sa isceliteljskom energijom se direktno pomaže rad mišića srca, koja su u jednom periodu bila kraće ili duže vreme bez ispravnog krvotoka. Ta energija pomaže da se krvni sudovi, koje opskrbljuju mišiće srca,  osposobe za ispravan rad.

Međutim ne treba zaboraviti da infarkt nije nastao sam po sebi. Čovek nije samo biološka jedinka, čovek razmišlja, ima osećanja, čovek je društveno biće. Životni problemi postojali su i kod pračoveka, ali je tadašnji čovek kad je uočio opasnost ili je udarao ili je trčao. Današnji čovek kad ima životnih problema ne može otrčati ili udarati pesnicom o zid, već se povlači  sa problemima u sebe. Povlačenje psihe se posle izvesnog vremena manifestuje i na krvnim sudovima, dolazi do suženja krvnih sudova i na kraju se to manifestuje u obliku infarkta. U posleinfarktnom stanju vrlo uspešno pomaže Reiki. Reiki energija unosi harmoniju u bolesno telo. Pojačava samolečenje organizma. Lepota Reikija je da leči i disharmoniju (bolest) i uzrok disharmonije. Da ne zaboravimo, Reiki energija puni pozitivnim energijama i telo i duh.

Izliv krvi u mozgu

Kod izliva krvi u mozgu (moždani udar, ili često u govoru šlog), a isto tako i kod stroka, lekari propisuju lekove da se posledice ublaže. Posledice su prilično drastična: imobilizacija dela tela, problemi govora, nemoć, nedostatak kontrole nekih mišića i slično. Vreme je kod ovih terapija vrlo značajan faktor. Treba vrlo dugo vremena da bi se smanjile posledice moždanog udara ili stroka. Uz pomoć Reiki energije sa jedne strane se poboljšava efikasnost lekova, sa druge strane ubrzava se regeneracija moždanih ćelija, stvaranje drugih, novih veza neurona. A što je još važnije, Reiki pomaže i u isceljivanju psihičkog stanja bolesnika!

Lečenje lumbaga

Kod lečenja lumbaga vrlo uspešno koristimo Reiki. Lumbago je bol u leđima i u  95% slučajeva to je dobroćudna pojava bolova donjeg dela leđa u predelu krsta. Lumbago je upala mišića koja drže i savijaju kičmu i ostalih elemenata spajanja kičmenog stuba. Jedini znak lumbaga je bol izrazito u predelu zadnjeg pršljena i krsta. Najčešće to je asimetričan bol, neki put je simetričan. Zbog bolova mišići u grču pokušavaju da  blokiraju savijanje kičmenog stuba.

Tokom lečenja prvenstveni cilj je smanjenje bolova i uklanjanje grčeva mišića. Koriste se lekovi kao što su Ibuprofen, Diklofenat i slični.  Često se koriste blokadne injekcije lidokaina.

Alopatska medicina daje vrlo dobre rezultateta što se tiče smanjenja bolova, ali Reiki je tu da leči samu bolest:  pokreće samoisceljenje, mišići popuste, bol  nakon nekoliko dana potpuno nestaje.

Reumatska upala zglobova

O reumatskoj upali zglobova  već sam pisao u jednom ranijem blogu. Oko 1% evropskog stanovništva boluje od reumatske upale zglobova (Reumatoidni arthritis). Intersantno je da tri puta više žena boluje od ove bolesti nego muškaraca. Kod 70% obolelih javljaju se trajni bolovi u zglobovima.

Reumatoidni arthritis se ubraja među bolesti čiji uzroci su u poremećaju imunog sistema (autoimune bolesti). U najranijoj fazi ove bolesti dominira upala zglobova. U ovoj fazi bolesnik dobija nesteroidne lekove za smanjenje upala i bolova.

U početnoj fazi bolesti vrlo dobro se mogu koristiti energetske terapije, među njima i Reiki. Reiki energija pomaže da se energetska ravnoteža vrati u obolele zglobove, da se obolele ćelije oporave od upale i da se smanjuju bolovi. Pomaže da sopstveni imuni sistem ponovo radi harmonično!

Psihosomatske bolesti

Sve više se pojavljuju bolesti  koje su okarakterisane kao psihosomatske bolesti. Među njima se ubrajaju razne alergije, pa čak i astmatična oboljenja. U njihovoj terapiji poželjno je  uključiti i isceljenje Reikijem. Već znate:  Reiki energija je energija višeg nivoa od bioenergije, jer unosi harmoniju u bolesno telo, leči i duh i telo.

Dođite u Holističku ordinaciju Poliklinike Badawi  da zajedno sa stručnim timom poliklinike, sa psiholozima  i sa majstorima Reikija krenete na put ozdravljenja!

Podeli ovu objavu

Nazad na Blog