Reumatska upala zglobova i Reiki

Objavio sam jedan blog o tome da kako se koristi Reiki kod lečenja lumbaga. Sada sam spremio tekst o tome kako utiče ovaj metod isceljenja kod jedne druge bolesti.

Reumatska upala zglobova

Oko 1% evropskog stanovništva boluje od reumatske upale zglobova (reumatoidnog arthritisa). Intersantno je da tri puta više žena boluje od ove bolesti, nego muškaraca. Kod 70% obolelih javljaju se trajni bolovi u zglobovima.

Reumatoidni arthritis se ubraja među bolesti čiji uzroci su u poremećaju imunog sistema (autoimune bolesti). U najranijoj fazi ove bolesti dominira upala zglobova. U ovoj fazi bolesnik dobija nesteroidne lekove za smanjenje upala i bolova. Ukoliko je dijagnoza pouzdano uspostavljena i ni posle dužeg perioda (koji može biti čak i do šest meseci) ne poboljšava se stanje, tek onda se počinje sa baznom terapijom.

Reiki energija

početnoj fazi bolesti vrlo dobro se mogu koristiti energetske terapije, među njima i Reiki. Reiki energija pomaže da se energetska ravnoteža vrati u obolele zglobove, da se obolele ćelije oporave od upale i da se smanjuju bolovi. Pomaže da sopstveni imuni sistem ponovo radi harmonično.

Primer iz života

Dok sam još bio početnik u korišćenju reiki energije jednog dana sam u obližnjem dućanu sreo komšinicu Jovanku. Jedva je hodala, videlo se po njoj da trpi bolove, zglobovi na rukama i kolena bila su joj natečena. Imala je reumatsku upalu zglobova. Rekao sam joj da sam naučio novi metod isceljenja  rukopolaganjem i predajom „bioenergije“. Bolovi su dominirali i prihvatila je lečenje sa Reikijem. Stavljao sam ruke na njene zglobove, počev od prstiju na desnoj nozi, pa nagore, desno  koleno, desna ruka, a na levoj strani od levog ramena nadole do prstiju leve noge. Prvog i drugog dana terapije nije bilo nikakve promene. Trećeg dana Jovanka nije došla u dogovoreno vreme. Pozvao sam je telefonom, zašto ne dolazi? Radosno je javila, da su se smanjili bolovi i smatra da je to već dobro. Nismo prekinuli terapiju, nego smo nastavili isceljivanje i trećeg dana. Četvrtog i petog dana organizam je već sam nastavio ozdravljenje i nestale su otekline! Možemo reći da iako je samo jedan primer opisan, praksa pokazuje da je reumatska upala zglobova stanje kojem Reiki može pomoći.

Verujete li ili ne

Ako verujete u prethodno napisano, razumete o čemu sam pisao. Ako ne verujete u ovu priču, a imate reumatsku upalu zglobova, dođite u Holističku ordinaciju Poliklinike Badawi i probajte terapiju sa Reikijem.