Nazad na Blog
Strije i kako Striament pomaže u otklanjanju strija

Strije se javljaju kada se telo odnosno koža brzo rasteže iz bilo kog razloga. Kolagen je protein koji kožu čini elastičnom. Ako ga koža nema dovoljno, strije se mogu pojaviti dok se koža rasteže. Striament melem za strije čini kožu elastičnom i glatkom.

Šta su strije?

Strije su “urezane crte” koje se pojavljuju bilo gde na koži kao crtice tj. linije na koži. Kada se pojave, tada se javljaju ravne crvene linije, a tokom vremena će postati kao blago depresivne bele pruge. One se mogu pojaviti blizu pazuha, na butinama, stomaku, grudima, leđima i preponama.

Pogledajte proizvode u našoj prodavnici

Vrhunski proizvodi iz domena zdravlja i zdravog načina života!

Kako izgledaju strije?

Strije se na koži javljaju u različitim bojama. Prvo će biti crvene ili ružičaste do purpurno-plave do tanjih, bledih, dok će na kraju biti u potpunosti bele kako vreme prolazi.

Mogu se pojaviti na mnogim delovima tela: leđa, grudi, zadnjica, ramena, stomak i butine.

Kako nastaju strije?

Strije se javljaju kada se telo odnosno koža brzo rasteže iz bilo kog razloga. Tanke linije koje se tada javljaju jesu upravo strije.

Kolagen je protein koji kožu čini elastičnom. Ako ga koža nema dovoljno, strije se mogu pojaviti dok se telo rasteže.

Strije se mogu dobiti zbog:

  • Brzog povećanja telesne težine ili rasta tokom puberteta
  • Trudnoće
  • Operacije grudi
  • Bavljenja bodibuildingom
  • Visoke količine steroida, bilo iz steroidnih lekova ili bolesti poput Kušinngovog sindroma
  • Marfanov sindrom, genetska bolest koja slabi vlakna kože i uzrokuje neobičan rast

Kako sprečiti strije?

Striament melem za strije se preporučuje kod svih uzrasta, bez obzira na pol, radi prevencije nastanka i tretmana strija, bez obzira na njihovu starost. Naročito se preporučuje u periodu trudnoće, adolescencije i kod nagle promene telesne mase.

Pogledajte proizvode u našoj prodavnici

Vrhunski proizvodi iz domena zdravlja i zdravog načina života!

Osobine i dejstva Striamenta:

Striament melem za strije je specijalno formulisana emulzija za spoljašnju upotrebu čiju aktivnu komponentu čini standardizovani ekstrakt lekovitog bilja. Jednu od osnovnih komponenti nosača aktivnog biljnog ekstrakta ovog fitopreparata predstavlja prirodno nerafinisano maslinovo ulje koje, zahvaljujući svom hemijskom sastavu, sprečava pojavu strija. Striament melem za strije čini kožu elastičnom i glatkom. Primenjuje se do potpuno estetski prihvatljivog rezultata.

Način upotrebe Striamenta:

U toku trudnoće svako veče istuširati se toplom vodom, telo izbrisati mekim peškirom, a potom blagim utrljavanjem nanositi Striament na telo. Ovakvom upotrebom Striamenta koža ostaje nepromenjena. Postupak nastaviti još neko vreme posle porođaja. Posle porođaja za porodilje koje nisu upotrebljavale Striament postupak je isti izuzev što se nanošenje Striamenta vrši pod malo jačim pritiskom.

Postupak se ponavlja sve dok strije ne nestanu.

Pogledajte proizvode u našoj prodavnici

Vrhunski proizvodi iz domena zdravlja i zdravog načina života!

Podeli ovu objavu

Nazad na Blog