Life coach – Šta vam je to?

U poslednje vreme imam priliku da budem u kontaktu sa ljudima, za koje kažemo “iz naroda”.  Dakle one koje ne upoznajemo na predavanjima, organizovanim skupovima istomišljenika i sl., već one koji su “slučajno” došli ili su u prolazu kroz naš život. Nakon kratkog upoznavanja sledi uobičajeno pitanje: “Čime se bavite, šta radite?”. Odgovorim: “Ja sam Holistic life coach, odn. životni trener”. I tada napravim pauzu. Pustim da moj odgovor na pitanje koje su mi postavili dopre do njih. Oni se prvo meškolje, pokušavaju da shvate šta sam rekla, a zatim sledi pitanje: “A šta vam je to?”.

Narodski rečeno

Tada pokušam da ima narodski opišem moj posao, a on glasi: pomažem onima koji su nezadovoljni svojim životom, koji stalno sebe krive za nešto, koji ne umeju postaviti granice između sebe i drugih ljudi, koji stalno ogovaraju druge i ubeđuju sve oko sebe da to oni ne rade, koji ne mogu da prihvate ni tugu ni radost u svom životu i sve probleme “stavljaju pod tepih”, onima koji govore u trenucima uznemirenosti “baš me briga” i tada veoma okrutno lažu sebe. I kažem da postoji još mnogo razloga sličnih ili potpuno različitih od navedenih, koji su razlog da se potraži pomoć Life coacha.

Oblačić iznad glave

Ponovo napravim  pauzu, a iznad njihovih glava stoji oblačić sa mnogo pitanja koja bi želeli postaviti, ali ih ne izgovaraju.  Jer ne žele čuti svoj glas koji traži pomoć, za sve ono što sam navela kao moj posao. Zatim bujica reči koje više liče na odbranu: “Aaaaa, ja sebe uvek znam smiriti, čitala/čitao sam na internetu i to i to mi uvek pomaže, ja sam zadovoljna/zadovoljan i sl.

Slušati sebe

Ja ih pustim da slušaju sebe, da čuju reči koje izgovaraju.

Nakon toga uglavnom tok razgovora krene na neku sasvim drugu, treću temu. I tada spontano u daljem razgovoru polako krenu da se žale kako je sve grozno i strašno, kako su morali uzeti kredit da bi išli na more, kako uskoro dolazi registracija njihovih voljenih kola koja je preskupa, odvesti svog ljubimca kod veterinara koji je preskup … i polako (sasvim tiho i neprimetno) stres u njima sve više raste. Nigde smirenosti, zadovoljstva i svih drugih lepih emocija.

Tada ih podsetim na reči s početka ove priče. I naravno počinje laganje samih sebe, opravdavanje, osećaj krivice počne da pršti na sve strane i mnoge potisnute negativne emocije.

Dragi čitaoci i pročitaoci ovog teksta, upravo je uloga Life coacha u tome da vam pomogne da se podignete na nivo hrabrosti  i da preuzmete na sebe odgovornost za svoj život.

Life coach će vam pomoći da prihvatite sebe baš takve kakvi jeste, bez obzira šta okolina ili bilo ko (osim vas) misli ili govori o vama.

Svi drugi ljudi su potrebni da bi nam pokazali ko smo mi, jer su oni naše ogledalo. Dobri i manje dobri ljudi, i oni koje vidimo kao zle, baš kao i sve okolnosti u kojima se nalazimo  – sve su to delovi nas. Možete se pitati na koji način prethodno napisano možete spoznati.

Tu je Life coach da vam pomogne da u svakoj situaciji budete smireni, da budete zadovoljni i srećni svojim životom. Pomaže vam da svakodnevno vidite svu lepotu koja vas okružuje i da je živite.

Kako life coach može pomoći?

Uz vrhunsku komunikaciju koja se postiže u radu, postoje razni alati (tehnike) koji  pomažu da dođete do spoznaja. Spoznajom dolazite do odgovora na mnoga pitanja, koja menjaju navike i uverenja, a time vas vode do ličnog rasta i razvoja. A krajnji rezultat je smiren um i telo.  Time poboljšanje zdravlja i njegovo očuvanje,  koje je osnov srećnog život, onakvog kakvo zaista želite.

Nakon toga više nikada ništa nećete stavljati “pod tepih”.

Alati i tehnike

Moj izbor alata u radu su energetske vežbe.

Life coaching uz energetske vežbe vam pomaže da stepen po stepen prelazite iz stanja straha u unutrašnji mir, da se oslobodite osećaja krivice, poboljšate samopouzdanje, da istinski počnete voleti sebe, da vaš moto bude istina a ne laž, da pustite sve no što ne možete rešiti.  Da postanete najbolja verzija sebe, zadovoljni u svakom aspektu života jer ćete naučiti da prihvatite svoje izbore. Da od kamena spoticanja dođete do kamena mudrosti.

Moja uloga Holistic life coacha u vašem životu jeste da vam pomognem da sebe doživljavate i živite kompletno na energetskom, emotivnom, mentalnom i fizičkom nivou.

Donesite odluku i naučite kako da postanete najbolja verzija sebe uz moju pomoć i podršku.

Ne oklevajte u razmišljanju, javite se u polikliniku Badawi.