Pomozite sebi jer Vi to zaslužujete!

Praznici dolaze i prolaze, za mnoge od njih se spremamo mesec dana unapred uz očekivanje da ćemo se odmoriti. Da li ste se odmorili ili umorili od slavljeničke trpeze, kolača, vina i muzike? Da li Vam je baš to trebalo da se opustite u praznične dane?

Da li se posle takvog opuštanja zaista osećate opušteno i srećno? Šta je kod Vas ovih dana ostavilo utisak sreće i zadovoljstva? Da li ono što ste pojeli i popili ili sve najlepše želje koje ste dobili i drugima poželeli? Ja sam u mnoštvu lepih želja koje sam primila i poslala tokom prethodnih praznika, od jedne drugarice dobila povratnu reakciju na želje koje sam joj uputila.  Dobila sam želju da je sa Vama podelim.

U poruci je pisalo: “Hvala draga Jasna na lepim željama, ali ne znam ni sama gde ću sa tolikim željama!” U rečima koje mi je uputila je postojala doza ironije. Na energetskom nivou to je poziv za pomoć. Pitam se koliko li uživamo u hrani i piću, a koliko u svim lepim željama koje šaljemo i dobijamo? Odmah intuitivno dobijam i odgovor, a on je u osećaju zadovoljstva. Onoliko koliko se dobro osećamo za vreme jela i pića, i koliko u sebi osećamo radost kada pošaljemo ili primimo lepe reči, toliko se dobro osećamo! Pitam i Vas, dragi čitaoci, isto pitanje?! I pitam Vas: “Koliko dugo se u Vama zadržava osećaj kada primite ili uputite nekome lepu reč, ili osmeh koji pokazuje Vašu unutrašnju radost? Mogu da posmislim da je sada Vaša reakcija dugačka reč “eh”. Hm, dugačka reč a ima dva slova?! Dugačka je jer u Vama, Vašoj duši, svaka reč koja izražava tugu, setu, ili možda ljunju, bes, traje duže nego što na papiru može i da stane. Šta to znači? Znači da se dugo zadržava u Vama i traži mesto gde će se ustoličiti, gde će se ukopati i iz tog mesta privlačiti još mnogo takvih, sličnih ili još težih reči koje u isto vreme povlače i teške emocije. I sve zajedno Vas vodi u ambis iz kojeg ne možete da se izvučete. A koji zatim privlači neprijatne okolnosti, koje dalje vuku u bolest.  Možda deluje grubo što sam napisala. Ali sve je dobro  dok napisano ostane samo mrtvo slovo na papiru!

Šta ako je to Vaša istina, ili istina onih koje volite? Zapitajte se i nemojte dugo čekati da dođete do odgovora!  Nemojte dugo čekati da odreagujete!

Lepa vest!

Ono što je lepa vest jeste da rešenje postoji! Rešenje svakog problema postoji! Ali  je važno da prvo priznate sebi da niste sami na svetu. Da je u trenucima kada odlučite da tražite pomoć drugih (što je sasvim prirodno),  to Vaša velika hrabrost da priznate da ste važni sami sebi! Biti važan sebi nije odraz sebičnosti, pohlepe i sl., kako to tumače oni koji su najviše nesrećni i kojima je pomoć najviše potrebna. To je znak da volite sebe i da je to jedini način da volite sve one kojima kažete “Volim te”. Pitanje može biti samo: “Kome se obratiti za pomoć?”

Kome se obratiti za pomoć?

Moj predlog jeste poliklinika “Badawi” iz Subotice! Poliklinika za celu porodicu! U njoj Vas s radošću očekuje tim stručnih lica!

Kako Vam ja, Holistic Life Coach, mogu pomoći?

Mogu Vam pomoći Life Coachingom uz energetske vežbe, koje Vas vode do ličnog razvoja.

Life Coaching uz energetske vežbe predstavlja sistem rada kojim postajete ono što jeste u svojoj Biti.

Kada kažem Bit, mislim na suštinsko “Ja” koje ima snažnu potrebu da se ispolji i da je živite kao misiju zbog koje ste i rođeni. Nismo se slučajno rodili i došli na ovaj svet!

Postajete najbolji deo sebe, jer dolazite do tačke kada kažete “Volim sebe” i razumete to u svoj svojoj punoći. Vaš život se menja, jer Vi upravljate svojim životom sa mnogo više lakoće i radosti! Baš kao delfin koji izranja iz okeana i okreće se s lakoćom u svoj svojoj težini.

Tada sve gledate drugačije i živite drugačije. Živite zdravije i kvalitetnije. Mnogi su to osetili, dozvolite sebi da osetite i vi!

Koje unutrašnje promene možete postiči life coachingom uz energetske vežbe?

Opisaću Vas kao osobu koja postajete:

 1. Za Vas problemi ne postoje, postoje samo zadaci na putu razvoja. Ovde bih navela važnu činjenicu da, radili na ličnom razvoju ili ne, Vaš život ide. Ali ako živite po inerciji (koju nazivamo sudbina) Vi nastavljate putem svojih predaka, tek sa malim nijasama koje su Vaša Bit. Radom na ličnom razvoju Vaša Bit postaje glavna, a genetika Vas podržava svojim kvalitetima i dodatno oblikuje. A to je, priznaćete, mnogo vrednije življenja!
 1. Prihvatate sve onako kako jeste (ništa ne stavljate pod tepih) jer Istina za Vas postaje Lepota. Tek kada spoznate Istinu, i kada je prihvatite, možete prepoznati put kojim treba da idete.
 2. Samopouzdanje je snažno i nemate potrebu da vređate sebe i druge, a umete da kažete “DA” ili “NE” kada je to potrebno da biste sebe zaštitili.
 3. Osećaj krivice više ne postoji, jer shvatate da sve radite najbolje i onako kako znate i umete u datom trenutku.
 4. Umete da prepoznate svoje iskrene želje u mnoštvu nametnutih želja, onih koji preko Vas žele ostvariti svoje želje.
 5. Imaginarni strahovi (sa kojima se najčešće suočava svako od nas) više nisu prepreka, već tačka koju savladavate i dobijate novu zdravu energiju života. Setite se situacija kada ste bili puni strahova i momenta kada ste prevazišli te strahove. Kakva je bila ta nova energija koja Vas je preplavila?!
 1. Nemate potrebu da kritikujete, da se svađate, da trošite dragocenu energiju na pregršt unutrašnjih dijaloga i neprijatnih emocija (koje uvek idu u paketu).
 2. Sve gledate drugačije, osećate “kao da ste progledali”.
 3. Radujete se srećnim trenucima, malim radostima, koje su deo svakodnevnog života. Ako prepoznamo male radosti umećemo prepoznati i one velike, koje često dolaze iznenada.  Ne prepoznamo li ih, one samo prođu pored nas.  I tek kada prođu postanemo ih svesni, ali tada je već kasno. To je jedan, meni lično izuzetno važan, razlog za lični razvoj kroz Life Coaching uz energetske vežbe. Širim ruke i primam u srce i najmanju radost, jer je ona put do velike sreće!
 1. Sve što ne možete rešiti puštate, jer postajete svesni da je vreme ponekad najveći saveznik.
 2. Okolina više ne upravlja Vašim životom. Postajete svesni da samo Vi imate pravo na svoj život! Tada okolina postaje Vaš prijatelj, Vaš saveznik. Zakon privlačenja tada ide u Vašu korist i na Vašu radost!
 1. Kada je reč o najvažnijem delu života, o zdravlju, Life Coaching uz energetske vežbe pomaže da značajno podignete imuni sistem, koji predstavlja vojsku koja čuva Vaše zdravlje.

Navela sam samo deo onoga što postižete Life Coachingom uz energetske vežbe.

Da li je sve ovo istina ili bajka

Možete se pitati da li je moguće prethodno opisano postoći, ili je to neko bajkovito pisanje?

Da biste se uverili da je sve moguće i da život može biti bajka ako počnete da radite na ličnom razvoju,  da zavolite sebe i postanete radost onima koje volite, javite se u polikliniku “Badawi”.  Life Coaching uz energetske vežbe Vam u tome može pomoći.