Bahove kapi i briga za druge

Bahove kapi mogu pomoći kada je u pitanju stanje – briga za druge. Kombinacija esencija u koju se dodaje esencija Red Chestnut će biti dobar izbor. Naravno, potrebno je ispitati šta se skriva iza brige. Jer tu postoji neka sekundarna dobit. Stanje brige nesvesno služi nečemu i to je važno otkriti, da bi se napravila najbolja kombinacija esencija koja će pomoći stanju brige.

Briga prija, ali i ne prija

Briga za druge može biti u redu kada je u granicama, gde svima prija. Daje osećaj pripadanja, faktor koji je od rođenja (i prenatalno) čoveku veoma važan. Problem nastaje kada briga za druge pređe granice osećaja pripadanja. Takvo stanje nije dobro ni za one ka kojima je briga usmerena, niti za one koji  imaju doživljavaj brige. I jedne i druge briga u nekom momentu počne uznemiravati, frustrirati. Briga je stanje često prisutno u odnosima roditelj – dete, dete – roditelj, ali je prisutno i u drugim odnosima, gde god postoji sekundarna dobit od stanja brige.

Sekundarna dobit

Sekundarna dobit je dobit od održavanja psihološkog stanja koje izaziva napetost, nervozu (frustrira).  Moglo bi se reći: “Imam dobit od tog stanja, iako me frustrira”. Često se javlja kao otpor prema promeni, gde telo navodi na potrebu za promenom, ali svesni um ima strah od promene. Kada je u pitanju briga za druge, primer: „Bolje da budem u stanju brige za moje voljene, dajući im signale da sam im potrebna, nego da se suočavam sa svojom usamljenošću“. Naravno, navedeno stanje je stanje koje „radi“ iza svesnog uma.

Pomoć life coachinga i terapije Bahvim kapima

Life coaching će pomoći da se osveste potisnuti sadržaji. Kada osvestimo, razumemo i možemo uraditi kvalitetnu promenu neželjenog stanja. Osloboditi se onoga što frustrira. Zatim se pomoću tehnika i “alata” u coachingu menjaju potisnuti sadržaji u smeru koji će pomoći da radite za sebe, a ne protiv sebe.

Bahove kapi pomažu da se emotivno stabilizujete jer neutrališu neprijatne emocije. Kada smo emotivno stabilni, sposobni smo sve sagledati jasnije, zatim i sposobni menjati ono što radi protiv vas, tehnikama i “alatima” life coachinga.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This field is required.

This field is required.

5 × 2 =