Moć treće čakre i problemi sa varenjem

Moć treće čakre je u predelu stomaka, želuca, solarni pleksus. Reč moć, za treću čakru, upravo i ima značenje da smo iz treće čakre moćni. Kada je u balansu treća čakra mi smo na svom identitetu, ono što mi jesmo kao jedinstveno biće, koje je Ja. Povezana je sa varenjem: sve što pojedemo, ljude sa kojima dolazimo u kontakt (prvi utisak dolazi iz želuca), sve okolnosti u kojima se nalazimo, sve sa čime se suočavamo, treća čakra, želudac treba da svari. Varenje je tada snažno.

Identitet, volja, inicijativa

Moć treće čakre je i mesto našeg identiteta, mesto iz kojeg sija naše unutrašnje sunce (solarni pleksus), gde se rađaju naša volja i inicijativa. Volja je izuzetno važna (a posebno  kod osoba koje se razbole), time i stabilnost treće čakre. Bez snažne volje, snaga unutrašnjeg sunca slabi,  što kod bolesnih osoba može dovesti do recidiva bolesti.

Samopouzdanje je hrabrost

Iz treće čakre izvire naše samopouzdanje (pouzdanje u sebe). Daje nam osećaj sigurnosti i stabilnosti. Pomaže da upravljamo našom nagonskom i agresivnom energijom i omogućuje da je pretvaramo u inicijativu da uradimo ono što je dobro za nas. Daje nam moć mudrog odlučivanja i zdravu hrabrost.

Ljutnja i bes

Iz treće čakre izviru i ljutnja i bes. Kada ne možemo da „svarimo“, osim hrane, izvesne okolnosti i ljude, znak je disbalansa u trećoj čakri. Gubimo svoj identitet i otvaramo se za mnoga neprijatna iskustva iz kojih, gubljenjem samopuzdanja, ne umemo da izađemo.

Life coaching i energetske vežbe

Kako živeti na svom identitetu, snagom volje i inicijative pomoći će vam life coaching i energetske vežbe.

Jedna od veoma korisnih vežbi iz seta energetskih vežbi, je vežba istezanja. Vežba za oslobađanje blokirane energije u predelu želuca, solarnog pleksusa. Oslobađanje teških emocija, koje su se vremenom nakupile, a želudac više ne može da ih „svari“.