Prepelica i dr Badawi, šta im je zajedničko?

Prepeličja jaja i dr Badawi – obe su u službi zdravlju.

Prepelica radi u proizvodnji lekova, a dr Badawi ispisuje te lekove.  Najpoznatiji lek iz fabrike prepelica je prepeličje jaje.

Prepeličja jaja se  koriste u tradicionalnoj kineskoj medicini, a sada i širom sveta. Imaju široko polje delovanja. Najviše se koriste pri lečenju malokrvnosti, alergija, astme i čestih infekcija. Takođe ih preporučujemo u slučaju nastanka čira na želucu, kod povišenog holesterola, kod osoba sa dijabetesom, sa migrenom, kod hroničnih bolesnika, kod osoba sa slabim apetitom i u mnogim drugim slučajevima.

Prepeličija jaja imaju puno vitamina, minerala i „dobrog holesterola“ .

Kokošija i prepeličja jaja

U poređenju sa kokošijim jajima, prepeličja jaja imaju 5 puta više gvožđa i dva puta više vitamina A i B, od kokošijih. Poznata su po velikoj koncentraciji kalcijuma i fosfora.

Terapijske svrhe

U terapijske svrhe se prepeličja jaja koriste svakodnevno, povećavajući broj jaja do 5 na dan.  S obzirom da je to hrana i to super hrana, može se jesti s vremena na vreme. Kad god poželite popiti npr. banana šejk dodajte 2 prepeličija jaja. Nećete ni primetiti, a unećete fantastične pomoćnike vašem organizmu!

U ishrani dece i sportista

Prepeličija jaja su posebno dobra za decu u razvoju i za sportiste. Kad dete počne da jede kokošije jaje tada u ishranu možete uvrstiti i sirovo prepeličije jaje. Deca se naviknu na ukuse i teksture hrane koje im predstavite prvih godina života. Iznenadićete se kako će deca lako popiti prepeličje jaje.

Lično iskustvo

Ja sam mojoj deci (uzrasta 1,5 i 3 godine) prvo mikserom mešala jaja sa medom i dodavala cimet. Kasnije, kad god su videli prepeličija jaja, nisu mogli dočekati da umutim kako treba, nego su sami mutili viljuškicama i popili bez dodatka meda ili bilo kojeg začina. Deci do 3 godine je dovoljno 2 jajeta na dan, pa posle njihove svakodnevne doze moram sakrivati jaja.

Velika količina energije

Zbog sastava, prepeličija jaja daju veliku količinu energije koja Vam je potrebna u svakodnevnom aktivnom životu. Za zdrav život Vas i Vaše dece, neka ova jaja budu česti gosti u Vašoj kuhinji.

Prepeličja jaja možete nabaviti na obližnjoj pijaci ili se raspitati u lokalnoj zajednici ko ih uzgaja, kako biste osigurali da kupujete sveža i domaća jaja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This field is required.

This field is required.

five × five =