Nazad na Blog
Negativne emocije i nastanak bolesti | Poliklinika Badawi

Negativne emocije i nastanak bolesti

Negativne emocije izazivaju bolesti. Šta su negativne emocije? To su emocije od kojih se ne osećamo dobro, tj od kojih se osećamo loše: bes, tuga, nesreća, strah, strah za sopstveni život ili zdravlje, strah za druge, krivica, osećaj niže vrednosti, osećaj da nismo dovoljno dobri … Sve to izaziva loša osećanja u nama. Loša osećanja imaju nisku vibraciju, imaju vibraciju koja izaziva bolesti.

Kako?

Kroz naše telo prolazi energija, Či energija. Zamislite je kao vibraciju sa blagim talasima i zaobljenim vrhom. Harmonija. Zdravlje. Mir kroz naše telo.

Kad prolazi kroz nas loše osećanje, ne osećamo se dobro. To je zbog toga što se lep talas pretvara u visoke šiljate talase. Kao takvi oni ne odgovaraju našem telu, našim organima, našim ćelijama. Povređuju ih, tresu, drmaju i razaraju. Ovde se osoba/pacijent žali na umor, bolove, malaksalost, vrtoglavice … Ali su svi nalazi u redni. Krvna slika je u redna, na ultrazvuku se ništa ne vidi. To je bolest na energetskom nivou.

Funkcija ćelije

Menja se vibracija, time frekvenca svake ćelije, time informacija. Ćelija gubi informaciju o pravilnom fiziološkom radu, poremeti se njena funkcija, poremeti se fiziologija ćelije, fiziologija organa i rezultat je fizička manifestacija bolesti. Rezultat vidimo kao masnu jetru, cistu, miom, artritis, alergiju, astmu, itd.

Da li se pitate zašto se nekom stvori rak na kostima, a nekom astma?

Bolest ide na najslabiju tačku u telu. Najslabija tačka se odredjuje emocijama. Svaka emocija je vezana za odredjen organ. U zavisnosti od emocije (negativne emocije) koja je najjače izražena, poremetiće se funkcija organa vezanog za tu emociju. Nekom je dominantna emocija tuga, nekom samokritika. To je razlog oštećenja organa.

Šta ćete Vi preduzeti?

Sasvim je normalno osećati sve emocije. Zdravo je osećati sve emocije. Loše emocije treba iskoristiti za rad na sebi, za promenu. Loše emocije (negativne emocije) su pokretači – tako ih treba razumeti i iskoristiti. Npr. bes ne treba staviti pod tepih, niti ga treba iskazivati svo vreme. Bes je znak da ne prihvatate nešto. Zatim se posvetimo tom nečemu: da li je to činjenica (koju treba prihvatiti) ili je problem (koji treba rešiti). Umesto besa, Vaš zadatak je prihvatiti činjenicu i rešiti problem.

Srećno u radu na sebi!

Ceo tim Holistčke ordinacije Vam stoji na usluzi. Tu smo da Vam pomognemo da poradite na sebi, da otklonite intenzivne emocije koje uzrokuju bolest.

Podeli ovu objavu

Nazad na Blog