Sedma čakra ukazuje na unutrašnji mir

Sedma čakra se nalazi na samom vrhu glave. Baš na tom mestu nam telo poručuje da pustimo sve što ne možemo rešiti. Sedma čakra i unutrašnji mir su jedno. Kada osetimo unutrašnji mir, telo nam daje signal da će sve biti dobro, da nema osnova da svakodnevica bude briga i strah.

Kada smo preplavljeni brigama, nemoćni da zaustavimo „pokvarenu ploču“ koja nas stalno u umu vraća na situacije i probleme koje ne možemo rešiti, a ne možemo ni da ih pustimo, sedma čakra je u disbalansu.

Šta kada nije sve u našoj moći?

Ako smo uradili sve što je u našoj moći, u nama važim situacijama, sve što nije u našoj moći potrebno je pustiti. Kao kada se prepustimo moru i talasima. Kada pustimo, osetićemo duboki odmor, unutrašnji mir (znak da će sve biti dobro, kako god da se reši). Tada se situacije rešavaju, često i na mnogo bolji način, nego što smo sami hteli kreirati. Ali ne onda kada mi to hoćemo, već kada  treba. Kada bi se stvari dešavale onda i onako, kada i kako mi želimo, sve bi se završilo za jedan dan. A šta nakon toga?

Pravo vreme i unutrašnji mir

Za sve postoji pravo vreme, vreme žetve i vreme setve. Čuli ste to bezbroj puta, ali, da li to razumete? Dozvoljavate li vremenu da učini za Vas ono što Vam je vredno ali onda kada ste zreli da razumete? Pravo vreme je ono u kojem  puštamo da se stvari rešavaju, nakon što smo uradili sve što je u našoj moći. I kada, nakon što smo sve uradili u našoj moći, osećamo unutrašnji mir.

Puštanjem odmorni

Nekada nam stvari dolaze brzo, ali za neke treba čekati. Čekanje je vredno kada razumete i kada ste odmorni u tom čekanju. Da se razumemo, prethodno navedeno treba da bude puštanje, nakon što učinimo sve što je u našoj moći.

Ono se razlikuje od puštanja, kada ne želimo da se suočimo sa frustracijom koja nas vodi ka razvoju (jer razvoj je deo života i ne možemo ga izbeći). Umesto prihvatanja i suočavanja sa frustracijom kao noj, guramo glavu u pesak, pa kad frustracija prođe eto i nas. A onda?

Rešenje “glava u pesak” ili puštanje

Način „glava u pesak“ nas vodi do nove frustracije, sve dok je svesno ne prevaziđemo i podignemo se na viši nivo u svom razvoju. Puštanje kojim osećamo unutrašnji mir, je puštanje koje nosi pravo rešenje za nas.

Kako i kada pustiti stvari, kako se suočiti sa frustracijom, kako je prevazići što zdravije, life coachig i energetske vežbe će Vam pomoći. Javite se u Polikliniku Badawi, Holističku ordinaciju, pomoći ćemo Vam da unutrašnji mir postane vaš stil žiota.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This field is required.

This field is required.

11 − four =