Nazad na Blog
Uljno-proteinska dijeta za detoksikaciju tela i duše

Čišćenje organizma od toksina i zašto je to bitno?

Toksini, kao prirodni nusproizvodi, se svakodnevno stvaraju u našem telu i eliminišu putem bubrega, jetre, kože, pluća…

ALI kada unosimo više toksina nego što telo može da izbaci, toksini se nakupljaju. Nakupljaju se u krvnim i limfnim sudovima, u ćelijama jetre, bubrega, pankreasa, u neuronima i praktično u SVIM ćelijama! To izaziva u nama zamor, hronični bolesti, slabu koncetraciju i depresiju.

Toksini

Dr Hulda Klark je najbolje opisala toksine, njihovo mesto nakupljanja i posledice:

  • Benzen: nalazi se u farbama, lakovima, deterdžentima, dimu od cigareta.

Udisanjem, nakuplja se u timusu, koji je glavni i odgovorni za Vaš imunitet.
Simptomi povišenog nivoa benzena: jače lupanje srca, glavobolja, vrtoglavica, leukemija, neredovni ciklusi.

  • Propil alkohol: nalazi se u šamponima, kremama, losionima.

Nanošenjem na kožu, ulazi u krvotok i razara ćelijske uljno-proteinske membrane, smanjuje sposobnost “hvatanja i razaranja” parazita koji ulaze naše telo i tako paraziti imaju slobodu razmnožavanja i stvaranja toksina koji dodatno narušavaju zdravlje, dovodeći metabolizam u stanje stvaranja malignih ćelija.

  • Formaldehid: koristi se u industriji za sušenje sunđera, te ostaje u tragovima u svim sunđerima, madracima, jastucima.

Udisanjem se nakuplja u gornjim disajnim putevima (na sluznici nosa, farinksa i bronhija), jedan je od glavnih uzročnika raka pluća.

Metil, ksilen, toluen, trihlor etan su samo još neki od toksina koje možemo naći u našem domu. Nalazimo ih u konzerviranoj hrani, u hemikalijama, pesticidima na biljkama, voću i povrću.

Kako eliminisati toksine?

Kao prvo i najvažnije: prestanite bombardovati svoje ćelije toksinima! Znate da dolaze iz veštačkih materijala, iz “veštačke“ hrane, iz raznih hemijskih preparata. Sve što možete, zamenite prirodnim materijama.

Kako uljno-proteinska ishrana pomaže u lečenju hroničnih bolesti ili već stvorenih malignih ćelija?

Spomenuto je da toksini razaraju uljno-proteinske membrane naših ćelija. Tako stvaraju hronične bolesti, bolove i maligne ćelije.

Da bi ojačali naše ćelije moramo ih nahraniti uljno-proteinskom hranom. Ona će obnoviti oštećene ćelije i ojačati one koje su još uvek na udaru toksina.

Šta je uljno-proteinska ishrana?

Uljno-proteinsku ishranu je popularizovala prof. Johana Budwig. To je kombinacije ulja, tj. alfa linoleinske masne kiseline iz lanenog ulja i proteina iz sitnog nemasnog sira.

Mešanjem ova dva sastojka mikserom 3 minuta dobijamo novu homogenu LEKOVITU smesu. Razmera je uvek 1:2 (ulje:sir).  Na dan je preporučljivo jesti 4 kašike sira sa 2 kašike lanenog ulja, ali terapijske doze idu do 12 kašika sira.

Kako uljno-proteinska (ili bilo koja hrana) može da čisti dušu?

Šte je duša? Vaša energija.
Šta je energija? Vibracija.

Sve što pojedemo ima vibraciju. Jedete li mrtvu toksičnu hranu, punite samo stomak ali ne i ćelije, a svakako ne povećavate Vašu energiju.
Jedete li zdravu, živu, organsku ili uljno-proteinsku hranu, podižete svoju vibraciju u skladu prirode i ispunjavate svoj potencijal.

Direktor bolnice u Tokiju je na jednom kongresu rekao: “Slabljenje zapadnog standarda rada je pitanje borbe unutar organizma, a što je povezano s onim što ljudi jedu.”

Birajte šta jedete. Birajte šta udišete. Birajte šta nanosite na Vaše telo.
Detoksikacija je pola zdravlja!

Podeli ovu objavu

Nazad na Blog