Nazad na Blog
Savršeni i nesavršeni autentični | Poliklinika Badawi

Savršeni i nesavršeni autentični

Savršeni smo onoliko koliko smo autentični, sa svim svojim vrlinama i manama. Naša autentičnost (savršeni i nesavršeni) se prepoznaje u periodima kada smo najopušteniji, najispunjeniji i najsrećniji, a da toga nismo ni svesni. Tada na najbolji način ispoljavamo svoje vrline i one nam na poklon daju kvalitet života kakav želimo.

Kako biti dovoljno savršen i nesavršen u svojoj autentičnosti life coaching  će Vam  pomoći. Pomoći će da prepoznate svoju pravu prirodu i da je živite.

Nesavršeni

Nesavršeni smo onoliko koliko smo kroz život usvojili uverenja da nismo dovoljno dobri (nikad dovoljno savršeni, uvek nesavršeni). A uverenja su ta koja pokreću naše emocije i misli. Što znači da bismo razumeli svoje emocije, potrebno je osvestiti svoja uverenja.

Prihvatiti sebe

Nesavršeni – prepoznati sebe i prihvatiti sebe nesavršene je početak, koji uvek vodi ka autentičnosti, savršenstvu. Jer smo tada spremni svesno menjati kod sebe, ono što sprečava naš lični razvoj i put ka kvalitetnijem životu.

Menjamo se milom ili silom

Kada se milom menjamo (savršeni u svom nesavršenstvu), znači uzimamo svoj život u svoje ruke. Unutrašnje blokade (koje su nas vodile od razvoja) su manje bolne, lakše se prevazilaze i lakše prihvatamo bol koji je u razvoju neminovan – milom ili silom.

Kada se silom menjamo, to je uvek kroz neprijatne okolnosti, čak i bolest, kada počnemo razumeti kojim odlukama i izborima smo sebe doveli do stanja u kojem se nalazimo.

Izbor je uvek naš

Savršeni i nesavršeni autentični – izbor je uvek naš. Ako ne milom, onda silom.

Milom znači svojom voljom da se pokrenemo, da menjamo usvojena uverenja koja su nas dovela do neželjenog stanja u kojem se nalazimo, života kakav ne želimo.

Silom znači neprijatnim okolnostima u koje smo „zapali“ svojim uverenjima.

Ono što je važno naznačiti jeste, da nikada nije kasno da krenemo milom.

Life coaching integrativni psihodinamski

Krenuti milom znači svesno odlučiti da krenete u lični razvoj. Life coachig ima za cilj da pomogne čoveku da se razvija svojom željom, da bude autentičan i poboljša kvalitet svog života. OLI integrativni psihodinamski coaching je jedini psihodinamski coaching na našim prostorima. Velikim delom radi na podsvesnim sadržajima i uverenjima koji blokiraju volju i inicijativu da čovek poboljša kvalitet svog života.

Podeli ovu objavu

Nazad na Blog