Alge su tajno oružje za jačanje imuniteta

Alge su tajno oružje za jačanje imuniteta | Poliklinika Badawi

Alge su tajno oružje za jačanje imuniteta

Alge su tajno oružje za jačanje imuniteta što duguju svom blagotvornom uticaju na crevnu floru čoveka, a samim tim i na nivo imuniteta.

Kako uneti sve potrebne alge kroz jedan proizvod

Danas već postoji takav probiotički proizvod koji je razvijen za svakodnevnu upotrebu, da bi nadoknada korisnih bakterija bila kontinuirana. Upotreba je jednostavna i ne iziskuje nikakvu prethodnu pripremu. Prosto se sadržaj kesice razmuti u vodi i popije, time obezbedivši neophodne elemente za pravilan razvoj korisnih bakterija u probavnom traktu.

ALGE 4 ALL sa Spirulinom

Vaše tajno oružje za poboljšanje imuniteta!

Poručite ODMAH proizvod ALGE 4 ALL sa Spirulinom kako bi ste ojačali Vaš imunitet!

Koje alge su korisne za jačanje imuniteta

Alge su tajno oružje za jačanje imuniteta, koje potpomažu razvoj korisnih bakterija u crevnoj flori. Najbitnije su Spirulina, Hlorella i Lithothamnium calcereum.

Milijarde korisnih bakterija vode računa o našem zdravlju. Međutim, mi često štetimo tim bakterijama konzumirajući tretirana crvena mesa, zaslađivače i pušenjem. Stres, koji je sastavni deo naše svakodnevnice, igra ulogu u razvoju štetnog procesa.

Posle rođenja, našu sterilnu crevnu floru će nastaniti 95% korisnih bakterija. Veliki broj i proporcija ovih bakterija može sprečiti nastanjivanje patogenih bakterija. Ove bakterije igraju ulogu u iskorišćavanju vitamina odnosno u apsorbciji minerala.

Prema nekim istraživanjima, organizam odraslog čoveka bi trebao da sadrži 30% do 40% korisnih bakterija. Medjutim, kod današnjeg čoveka, ovaj odnos dostiže jedva 14% a kod starijih osoba taj odnos je 3% do 5%.

Oštećena crevna flora dovodi do pojave nadimanja, dijareje pa čak i do ozbiljnih upala izazivača težih bolesti.

Spirulina - plavozelena alga

Spirulina je plavozelena alga u obliku spirale. Majka priroda je u spirulini  spojila preko 4000 hranljivih sastojaka od vitalnog značaja za čovekov organizam.

Spirulina sadrži visokokvalitetne biljne proteine (oko 63%) . Ovi proteini su biološki kompletni jer sadrže sve esencijalne i ne-esencijalne amino-kiseline .Spirulina sadrži ceo spektar vitamina u savršeno uravnoteženoj razmeri.

Tokom rasta spirulina apsorbuje gotovo sve minerale neophodne za ljudski organizam. Posebno je bogata gvožđem karotenom (vitamin A) – koji je snažan antioksidans. Sadrži sve B vitamine, a posebno je bogata vitaminom B-12 znatno više od bilo koje druge hrane, vitamine B-1, B-2 (riboflavin), B-3 (niacin), B-5, B-6 , B-7 (biotin), B-9 (folna kiselina) kao i vitamine C i K,, kalcijumom –  a sadrži i cink, selen, magnezijum i fosfor.

Spirulina sadrži neophodne Omega 3 i 6 esencijalne masne kiseline, uključujući i GLA (gama linoleinska kiselina), koja se u tom obliku nalazi samo u majčinom mleku, što pomaže razvoju dece i poboljšava rad srca.

Spirulina je jednostavno paleta prirodnih pigmenata koji pomažu sintezu enzima potrebnih za regulisanje metabolizma. Najvažniji pigment u spirulini je fikocianin koji stimuliše i jača imuni sistem. Ima u izobilju i hlorofila koji je odličan prečistač tela i zove se „zelena krv“ zbog sličnog sastava sa hemoglobinom u krvi.

Spirulina sadrži veliki broj enzima.

ALGE 4 ALL sa Spirulinom

Vaše tajno oružje za poboljšanje imuniteta!

Poručite ODMAH proizvod ALGE 4 ALL sa Spirulinom kako bi ste ojačali Vaš imunitet!

Hlorela - jednoćelijska slatkovodna alga

Hlorela je jednoćelijska slatkovodna alga koja odavno u svetu nosi epitet super hrane, zbog bogatstva vitamina, minerala i velike koncentracije hlorofila u svom sastavu.

Hlorella je čuvena po svom snažnom dejstvu i čišćenju organizma od toksina. Deluje tako što ’’privlači’’ i izbacuje teške metale iz tela. To joj omogućava posedovanje 20 odsto tvrdih nerazgradivih vlakana koja vezuju mnoštvo štetnih materija nagomilanih u organizmu.

Hlorofil je sličan hemoglobinu, proteinu koji se nalazi u crvenim krvnim zrncima. Kao takav, on prenosi kiseonik i pokreće naše celo telo. Sadrži značajne količine joda, betakarotena, vitamina E i C, vitamine B kompleksa, pogotovo B12, zatim magnezijum, kalijum i kalcijum, gvožđe, kao i nukleinske i amino kiseline. Hlorela ima visok sadržaj kvalitetnih proteina (oko 60%). Najčešće se koristi u prahu, vrlo je topljiva, pa lako može biti deo brojnih recepata i energetskih napitaka. Hlorela ima idealnu pH vrednost i smatra se zelenom super hranom.

Hlorela je bogata biljnim vlaknima i lako se vari, te ubrzava metabolizam. Svojim nutritivnim vrednostima obezbeđuje sastojke kojih nema u klasičnom pripremanju hrane. Bogat sadržaj hlorofila i magnezijuma blagotvorno utiče na kardiovaskularni sistem, poboljšavajući krvnu sliku, rad srca i pozitivno utičući na krvni pritisak. Pospešuje rast crvenih krvnih zrnaca.

Hlorela je snažan antioksidans, pomaže kod detoksikacije organizma i obnavljanja tkiva. Vezuje teške metale i toksine koji se nalaze u našem telu u mekim tkivima i ne dozvoljava im da se apsorbuju.

Njena idealna pH vrednost održava baznost organizma i tako sprečava razvoj bolesti i bakterija. Minerali i hranljive materije se asimiluju samo kada je pH uravnotežen. Pojačava imuni sistem, stimulisanjem proizvodnje interferona.

Hlorela je prirodan izvor joda, koji je neophodan za rad štitne žlezde i proizvodnju njenih hormona. Takođe je bitan za zdravlje kože, kose i noktiju. Hlorela usporava starenje i produžava životni vek.

Lithothamnium calcereum - morska crvena alga

Lithothamnium calcereum je morska crvena alga. Ovaj pojedinačni biljni izvor sadrzi visok procenat kalcijuma, kao i druge neophodne makrominerale i elemente u tragovima vitalnih za zdrave kosti i zglobove- ukupno 74 minerala, ukljucujuci megnezijum, kalcijum, fosfor, gvozde, silicijum, natrijum, hlorid, bor, bakar, sumpor, jod, fluorid, cink, selen i stroncijum.

Koji pigmenti utiču blagotvorno na jačanje imuniteta

Astaksantin je narandžasto-crveni pigment i pripada grupi karotenoida. Nastaje sintezom u mikroalgama, a glavni izvor je mikroalga Haematococcus pluvialis.

Astaksantin je jedan od najmoćnijih antioksidanasa. Upala je prvi proces odbrane organizma od bolesti, ali ograničava normalan i produktivan život, a astaksantin je zaslužan za prirodno lečenje upalnog procesa. Smanjuje bolove u zglobovima i povećava njihovu pokretljivost kod ljudi koji pate od artritisa. Da se ne bi poremetila ravnoteža u proizvodnji slobodnih radikala i njihovoj neutralizaciji antioksidansima i došlo do oksidativnog stresa potrebno je povećati unos antioksidanasa.

Astaksantin deluje i kardioprotektivno i neuroprotektivno, tj. smanjuje mišićni zamor tako što smanjuje oštećenja mišićne membrane i poboljšava krvni pritisak, smanjuje oksidaciju LDL i povećava nivo HDL- holesterola, štiti mozak od demencije.

ALGE 4 ALL sa Spirulinom

Vaše tajno oružje za poboljšanje imuniteta!

Poručite ODMAH proizvod ALGE 4 ALL sa Spirulinom kako bi ste ojačali Vaš imunitet!

Podelite

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

14 − ten =